Joe Biden nu va prelua urmăritorii lui Donald Trump pe contul oficial de Twitter al Președintelui Americii

24.12.2020
Joe Biden nu va prelua urmăritorii lui Donald Trump pe contul oficial de Twitter al Președintelui Americii

La ultima tranziție prezidențială din SUA, la începutul anului 2017, Barack Obama a predate către Donald Trump contul official al președintelui Americii, @POTUS, către Donald Trump. Tranziția a fost simplă, contul rămânând aproape la fel, cu tweet-urile publicate de Obama arhivate, în timp ce Trump păstra toți urmăritorii de până atunci. În cazul tranziției Trump-Biden, Twitter a anunțat că va șterge toți urmăritorii de pe contul @POTUS, dar și altele referitoare la funcții de la Casa Albă.

Twitter va forța noua administrație Biden să pornească de la zero pe conturile oficiale

Toate postările de pe conturile @POTUS (President of the United States), @VP (vice-președinte), @FLOTUS (First Lady of the United States), @PressSec (Secretarul de Presă), @Cabinet (Șeful Cabinetului) @WhiteHouse/@LaCasaBlanca (Casa Albă), vor fi arhivate, iar urmăritorii șterși. Practic, acestea vor fi conturi noi, care vor trebui să își atragă noi urmăritori, chiar dacă în trecut acestea au păstrat și urmăritorii adunați în perioada Obama și pe cei care au venit în timpul administrației Trump.

Nu este tocmai clar de ce Twitter a luat această decizie, însă există în continuare discuții între reprezentanții rețelei de socializare și echipa lui Joe Biden. Reprezentanții președintelui ales spun că noua administrație va porni cu un mare dezavantaj în domeniul digital față de administrațiile anterioare. Totuși, probabil că Twitter încearcă să evite o serie de mesaje negative din partea susținătorilor lui Trump, care vor începe să primească mesaje din partea noului președinte.

În prezent, @POTUS are 33 de milioane de urmăritori, @WhiteHouse are 26 milioane, @FLOTUS are 16 milioane și @PressSec are 6 milioane. De asemenea, Donald Trump nu a folosit foarte mult acest cont, în ciuda faptului că l-a „moștenit” de la Obama. Acesta a preferat să publice majoritatea mesajelor pe contul său personal @realDonaldTrump, care până în ianuarie este protejat prin lege și nu poate fi blocat de Twitter. Totuși, odată ce mandatul său se termină, va trebui să respecte cu mai multă strictețe regulamentul Twitter.

Tranziția conturilor va avea loc în ianuarie, când Joe Biden va fi învestit în funcție. Conținutul de pe contul @POTUS de până atunci va fi arhivat sub numele @POTUS45, marcând faptul că Donald Trump a fost cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult