Twitter „cenzurează” încă un mesaj al președintelui SUA, Donald Trump

27.06.2020
Twitter „cenzurează” încă un mesaj al președintelui SUA, Donald Trump

Twitter, platforma preferată de socializare a lui Donald Trump, continuă să îl „taxeze” pe președintele Americii pentru nerespectarea regulamentului său. După ce rețeaua de socializare a intrat într-un conflict direct cu Trump pentru mesaje de amenințare la adresa protestatarilor, mai multe mesaje ale președintelui au fost marcate fie drept „fake news”, fie drept mesaje „abuzive”. Twitter a repetat aceste măsuri și pentru o nouă postare, în care președintele amenință cu forță „serioasă” protestatarii.

Trump nu este la primul conflict cu Twitter

Mesajul lui Donald Trump spune că „Nu va fi niciodată o „Zonă Autonomă” în Washington D.C. atât timp cât eu sunt președintele vostru. Dacă vor încerca, vor fi întâmpinați cu forță serioasă!”. Twitter a ales însă să marcheze acest mesaj drept abuziv. Acesta este ascuns și apare ascuns chiar și atunci când alți utilizatori îl repostează pe profilurile lor. În mod normal, Twitter ar fi șters acest mesaj și probabil că ar fi blocat contul utilizatorului care postează asemenea mesaje.

Totuși, fiind vorba despre contul de Twitter al președintelui Americii, contul va rămâne activ. Mesajele nu sunt șterse pentru că ar putea fi de interes public, spune mesajul automat care înlocuiește textul original al lui Trump:

„Am adăugat o notă de interes public pe acest Tweet pentru că încalcă politicile împotriva comportamentului abuziv și prezintă amenințări la adresa unor grupuri identificabile.”

Mesajele care primesc astfel de restricții nu primesc acces la multe alte funcții care le-ar putea ajuta să se răspândească pe Twitter. De exemplu, utilizatorii nu pot adăuga răspunsuri la acesta. Facebook în schimb, nu ia nicio acțiune de acest gen. Trump publică și acolo toate mesajele pe care le pune pe Twitter, iar mesajul identic de pe rețeaua lui Mark Zuckerberg este în continuare activ și nerestricționat.

Trump a amenințat rețelele de socializare cu acțiuni legale după ce primul său mesaj de pe Twitter a fost ascuns în urmă cu câteva săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult