Metaversul Horizon Worlds va fi disponibil în browser și pe console de jocuri

17.04.2022
Metaversul Horizon Worlds va fi disponibil în browser și pe console de jocuri

Horizon Worlds, rețeaua de socializare de la Meta (ex-Facebook) pentru realitate virtuală, nu va rămâne exclusivă platformei Quest foarte mult timp. Andrew Bosworth, CTO al diviziei de VR de la Meta, a confirmat de curând că este în lucru și o versiune web a acestei rețele. Practic, vei putea intra în acest „metavers” și printr-un browser, putând astfel interacționa cu ceilalți utilizatori de pe alte platforme. De asemenea, Horizon Worlds ar putea veni și pe alte platforme, inclusiv pe consolele de jocuri.

Horizon Worlds nu va mai necesita un sistem VR Meta Quest 2

Acest anunț vine în urma unei controverse care a avut loc de curând, odată cu lansarea posibilității pentru utilizatori de a crea și vinde conținut în cadrul Horizon Worlds. Meta a anunțat că fiecare tranzacție va fi taxată de două ori, pentru două tipuri de comisioane. În primul rând, platforma Meta Quest va lua 30% din fiecare tranzacție care are loc prin intermediul magazinului său virtual, iar apoi, încă un procent de 25% din suma rămasă va fi reținut de către Horizon Worlds.

Bosworth spune însă că tranzacțiile din versiunea web a Horizon Worlds va percepe doar acel comision de 25%, creatorii putând păstra restul de bani. Acesta spune astfel că platforma lor va aplica în consecință comisioane mai mici decât în restul industriei. Ce nu menționează Bosworth este că magazinul Meta Quest este tot al Meta, iar acea taxă de 30% pentru tranzacțiile din magazin este percepută tot de către compania producătoare a rețelei de socializare. Desigur, obiectele cumpărate în varianta web vor putea fi accesate și în VR, dar implică pași în plus pe care trebuie să îi facă utilizatorii pentru a se asigura că o parte mai mare din banii ajunge la dezvoltator.

Cel mai probabil însă, dacă Horizon Worlds va ajunge și pe alte platforme, precum PlayStation, Xbox sau Nintendo, comisioanele vor fi la fel de mari precum pe magazinul Meta Quest, întrucât și acele platforme aplică un comision de 30% din fiecare tranzacție.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult