Microsoft anunță închiderea LinkedIn în China. Era ultima rețea socială americană accesibilă în această țară

16.10.2021
Microsoft anunță închiderea LinkedIn în China. Era ultima rețea socială americană accesibilă în această țară

Microsoft a anunțat închiderea serviciilor LinkedIn pe teritoriul Chinei. Rețeaua de socializare pentru mediul de business are un succes enorm în restul lumii, însă Microsoft spune că în China a întâlnit „un mediu de operațiuni mult mai provocator” din cauza necesității de a se alinia la cerințele legale din această țară. În locul LinkedIn, Microsoft promite o altă platformă similară, dedicată Chinei, care va opera independent.

LinkedIn va fi transformată în InJobs, un serviciu online de recrutare

„În timp ce am reușit cu succes să ajutăm membrii din China să își găsească locuri de muncă și oportunități economice, nu am descoperit același nivel de succes în aspectele mai „sociale” și de informare ale platformei”, spun reprezentanții LinkedIn.

În locul platformei de socializare, care pare să fie un business mult mai complicat de gestionat în China decât în alte țări, Microsoft va lansa InJobs, o nouă platformă de recrutare pentru companii și candidați. Această platformă nu va integra un flux de informații social, la fel ca LinkedIn, sau alte rețele similare și nu vor putea fi publicate astfel articole sau postări personale sau oficiale. Utilizatorii vor putea găsi doar oferte de locuri de muncă, iar angajatorii vor putea publica anunțurile.

Platforma LinkedIn este prezentă în China încă din 2014 și a fost la momentul respectiv de acord să se alinieze la cerințele de a restricționa și bloca conținut în raport cu prevederile legale ale țării. Totuși, noua legislație, care a intrat în vigoare de curând, a pus LinkedIn alături de alte 104 aplicații din China pe o listă care colecta prea multe date despre utilizatori. Alte platforme autohtone, precum Didi, cel mai mare serviciu de ride-sharing din lume, s-au regăsit pe aceeași listă, iar toate au oprit noile înscrieri la momentul respectiv.

Odată cu retragerea LinkedIn, niciuna dintre platformele de socializare vestice majore nu mai activează în China. Anul acesta au fost interzise rețele precum Signal și Clubhouse, iar Facebook și Twitter nu mai sunt accesibile încă din 2009, pe când Instagram a fost blocat în 2014, conform Engadget.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult