Poți acum să pornești un monolog pe WhatsApp. Aplicația permite utilizatorilor să își trimită mesaje către propriul număr

17.11.2022
Poți acum să pornești un monolog pe WhatsApp. Aplicația permite utilizatorilor să își trimită mesaje către propriul număr
Foto: Shutterstock

Chiar dacă toate dispozitivele integrează din fabrică aplicații de notițe, servicii de stocare în cloud și alte soluții pentru salvarea de informații și fișiere personale, mulți utilizatori preferă să folosească aplicațiile de chat pe care le cunosc pentru a salva anumite informații. Pe WhatsApp, făceau asta prin intermediul unui contact de încredere, căruia îi trimiteau mesaje cu lucruri pe care doreau să le acceseze apoi de pe alte dispozitive, dar acum serviciul de chat permite posibilitatea de a-ți trimite mesaje singur, pentru a păstra aceste date mai în siguranță.

WhatsApp primește o funcție pe care până și aplicațiile de chat de acum 20 de ani o ofereau

Utilizatorii de WhatsApp de pe iOS și Android, care fac update la cea mai recentă versiune a aplicației, 22.23.74, respectiv 2.22.23.77, vor putea porni o conversație cu propriul număr de telefon. Astfel, orice pui în acel chat rămâne privat, putând fi accesat doar de către respectivul utilizator. Poți astfel să îți trimiți către propriul număr informații importante, parole sau documente importante, pe care să le descarci apoi pe alt dispozitiv.

Mulți utilizatori folosesc WhatsApp pentru transfer de fișiere de pe telefon pe PC, întrucât nu implică servicii de stocare cloud pe care ar trebui să fii logat în ambele părți, și nici cabluri sau aplicații de transfer wireless.

Se pare că WhatsApp a venit târziu la această „petrecere” întrucât alte servicii, precum Telegram sau Slack, oferă deja posibilitatea de a îți trimite singur mesaje. Mesajele de pe WhatsApp rămân criptate chiar și dacă le trimiți către tine însuți.

Este ciudat să vedem abia în 2022 astfel de funcții, când servicii de mesagerie instantă din trecut, precum Yahoo Messenger, oferea această posibilitate în urmă cu peste 20 de ani. De altfel, serviciile moderne de chat oferă multe capabilități împrumutate de la cele vechi, însă tot nu egalează în funcții vechile servicii. Acelea includeau multiple jocuri complexe, tot felul de teme personalizabile, emoticon-uri animate, și sunete de alerte personalizabile. Poate că în câțiva ani vom primi pe WhatsApp sau Facebook Messenger și faimosul „BUZZ” care ne enerva pe Yahoo Messenger la începutul anilor 2000.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult