Telegram adaugă transcrieri video generate automat, însă doar pentru abonații Premium

07.11.2022
Telegram adaugă transcrieri video generate automat, însă doar pentru abonații Premium

Telegram continuă seria de inovații rezervate utilizatorilor Premium cu suport pentru transcrierea automată a conținutului video. Astfel, dacă partenerul de conversații sau vedeta pe care o urmărești pe Telegram alege să publice un clip video în locul banalelor mesaje text, vei putea  afla despre ce este vorba și fără să „pierzi” timpul urmărind clipul respectiv, parcurgând pe repede-înainte transcrierea acestuia.

Telegram și-a clădit reputația prin securitatea oferită la purtarea sesiunilor de comunicați prin mesaje instant, protejate folosind algoritmi criptografici despre care anumite guverne ale lumii au avut numai cuvinte de „laudă”. Dar cum Telegram nu putea rămâne la nesfârșit o platformă axată exclusiv pe mesaje text, adăugarea suportului pentru mesaje video a complicat destul de mult administrarea serviciului de mesagerie, trecând aproape peste noapte la un model de funcționare ce presupune considerabil mai mult efort pe partea de suport tehnic.

Constrâns mai degrabă de nevoia imperativă de a rămâne profitabil în contextul unei oferte tot mai variate de facilități, costisitor de implementat și susținut, Telegram a introdus abonamentul Premium. În mod inevitabil, mare parte din eforturile pentru continuarea aducerii de inovații au continuat mai departe motivate de nevoia justificării tarifului cerut abonaților Premium, respectiv, atragerea cât mai multor utilizatori.

Fie vă te afli într-un loc prea zgomotos pentru a auzi telefonul, sau din contră, oricine te-ar putea auzi răspunzând la un mesaj video, funcția de transcriere ar putea oferi alternativa perfectă, mutând discuția înapoi în formă text.

Totuși, este ușor de anticipat că funcția de transcriere nu va funcționa la fel de bine în cadrul sesiunilor de chat prin apeluri video, desfășurate cu mai mulți participanți. Principalul obstacol ar fi izolarea și etichetarea vorbitorilor individuali, în contextul unei conversații în care participanții se aud în același flux audio.

Încercând să pună mai multă ordine în subiectele discutate, Telegram introduce și funcția Topics, permițând administratorilor grupurilor de chat să identifice discuția purtată cu un anumit specific (ex. gastronomie, sport).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult