Poți cumpăra acum haine virtuale pentru avatarul tău de pe Facebook de la brand-uri precum Balenciaga și Prada

20.06.2022
Poți cumpăra acum haine virtuale pentru avatarul tău de pe Facebook de la brand-uri precum Balenciaga și Prada

Transformarea companiei Facebook în Meta a venit cu o promisiune din partea lui Mark Zuckerberg, aceea că aceasta va livra un „metavers” complex în următorii câțiva ani. Startul a fost dat în toamna anului trecut în cadrul conferinței Connect, iar acum începem să vedem primele eforturi în această direcție. Meta anunță Meta Avatars Store, un magazin digital de haine, care vor putea fi folosite pentru a îmbrăca avatarul virtual din metavers, iar unele brand-uri cu renume din zona de fashion deja anunță colaborarea pentru acest proiect.

Mark Zuckerberg a anunțat disponibilitatea hainelor de lux pentru avatarele de pe Facebook, Instagram și VR

Mark Zuckerberg a anunțat lansarea magazinului de haine virtuale zilele trecute, iar acesta ar trebui să se deschidă săptămâna aceasta. Hainele cumpărate (cu bani reali) în acest magazin virtual de haine vor putea fi folosite pentru a decora avatarele de pe Facebook, Messenger și Instagram, însă, cel mai probabil, cei mai mulți utilizatori vor dori să le folosească pentru avatarele de pe platforma VR Horizon Worlds.

Primele țări care primesc acces la Avatars Store sunt SUA, Canada, Tailanda și Mexic, după care accesul se va extinde în timp. Desigur, integrarea cu serviciile VR de pe dispozitivele Meta Quest vor fi probabil importante pe termen lung, însă versiunea VR va mai întârzia puțin. Totuși, odată realizat un avatar pentru oricare dintre platforme, acesta poate fi sincronizat prin același cont pe fiecare dintre ele. Desigur, există și opțiunea de a păstra câte un „look” dedicat pentru fiecare platformă în parte.

„Lansăm Avatars Store pe Facebook, Instagram și Messenger pentru ca utilizatorii să poată cumpăra haine care să îmbunătățească stilul avatarelor lor. Bunurile digitale vor deveni o metodă importantă pentru a te exprima în metavers și vor fi un mare motor al economiei de creație.”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta.

Primele trei band-uri de modă care vor oferi haine virtuale pentru avatarele Meta sunt Balenciaga, Prada și Thom Browne, toate considerate brand-uri de lux în realitate. Toate aceste brand-uri vor oferi haine contra cost pentru avatare. Desigur, opțiunile gratuite de până acum vor rămâne disponibile.

sursa: Android Central, Facebook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult