Șeful Instagram despre lipsa aplicației de iPad: compania are „un număr limitat de oameni”

13.09.2021
Șeful Instagram despre lipsa aplicației de iPad: compania are „un număr limitat de oameni”

Instagram ar putea fi unul dintre motivele pentru care producătorii de smartphone-uri au realizat modele cu ecrane din ce în ce mai mari, însă rețeaua de socializare nu este încă prezentă într-o manieră oficială pe tablete. Se pare însă că nici nu va exista o aplicație nativă pentru iPad în viitorul apropiat, conform șefului Instagram, Adam Mosseri, care s-a lovit de această problemă în timpul unui zbor cu avionul.

Pentru o perioadă foarte lungă de timp, Instagram a existat doar într-un format mobil, sub forma aplicației de iOS și, ceva mai târziu de Android. Apoi, Instagram a permis afișarea rețelei pe desktop în format web, dar fără opțiuni de publicare de conținut pe această platformă. Abia de câteva luni poți publica conținut nou pe Instagram folosind un computer, însă chiar și așa, tot nu există o aplicație nativă pentru tablete. Având în vedere că iPad-urile sunt cele mai populare tablete din lume, ne-am fi așteptat ca o aplicație nativă să existe deja.

Echipa de dezvoltare Instagram este prea mică, spune șeful rețelei

Adam Mosseri spune însă că Instagram are „un număr limitat de oameni”, atunci când este întrebat „Unde este Instagram pentru iPad?”:

„Am petrecut ceva timp pe un iPad pentru că eram în avion, dar încă nu avem o aplicație Instagram pentru iPad. Ar fi frumos să facem una, dar sunt multe lucruri de făcut și un număr limitat de oameni, așa că nu a fost considerată prioritară.”, a declarat Mosseri.

Instagram pentru iPad funcționează pe iPadOS în mod nativ în varianta de smartphone, însă aplicația este afișată de sistemul de operare în centrul ecranului, pe formatul de pe telefon. În consecință, aplicația nu poate fi „rotită” în mod landscape. iPadOS 15 va permite rularea aplicațiilor de telefon într-un mod neoficial, care va permite adaptarea automată a aplicațiilor la ecranele mari, dar rezultatele ar putea varia în funcție de aplicație. Poți vizita Instagram pe iPad și din browser.

Facebook ar putea fi de vină

Este ciudat însă că Instagram refuză să lanseze o astfel de aplicație, întrucât deja a lansat pentru iPad aplicații precum Hyperlapse și Boomerang, pentru cei care doresc să înregistreze conținut pentru rețea folosind camerele de pe iPad. Mai mult, este greu de crezut că nu există destui angajați care să dezvolte o astfel de aplicație la una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume.

Facebook ar putea fi problema din ecuație, compania fiind foarte reticentă să ofere suport pentru tablete. Aplicația Facebook pentru iPad este în continuare neactualizată cu Dark Mode și nu funcționează în moduri „Split Screen” sau „Slide Over”, asemeni multor aplicații de tabletă, în timp ce WhatsApp va primi abia „în curând” o aplicație nativă de iPad, după mulți ani de așteptare.â

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult