Snapchat primeşte chat în grupuri, filtre noi şi integrare cu Shazam

15.12.2016
Snapchat primeşte chat în grupuri, filtre noi şi integrare cu Shazam

Snapchat a fost actualizat cu o serie de funcţii noi care cu siguranţă vor fi copiate de către Facebook în următoarele câteva luni. Cea mai importantă adiţie pare să fie integrarea de chat-uri în grup, însă fanii vor aprecia cu siguranţă noile filtre, iar cei care au uitat că există aplicaţia Shazam, care poate recunoaşte melodiile care se aud în jurul lor, nici că vor mai trebui să o instaleze de acum, serviciul fiind integrat direct în aplicaţia Snapchat.

Pentru a accesa noile funcţii, utilizatorii nu trebuie decât să actualizeze aplicaţia la versiunea 9.45. În cazul în care actualizările sunt pornite implicit pe Android sau iOS, este posibil să aveţi deja cea mai nouă versiune. Funcţia de chat în grup funcţionează cu până la 16 persoane şi nu diferă foarte mult faţă de chat-urile private. Poţ publica imagini, clipuri video sau text, care după 24 de ore dispar complet din fereastra de chat. Imaginile şi clipurile pot fi văzute de maximum două ori (prima dată când sunt primite şi apoi încă odată prin funcţia „replay”).

Funcţionalitatea Memories are acum acces la o serie de filtre noi, care pot fi aplicate peste fotografii. Acestea seamănă foarte mult cu ceea ce am văzut în trecut în aplicaţia Prisma şi cu siguranţă se va bucura de succes printre utilizatori, având în vedere că mulţi foloseau fotografii prelucrate cu Prisma în Snapchat.

Nu în ultimul rând, în cazul în care aveţi nevoie de a identifica o melodie care se aude undeva în jurul vostru, iar Snapchat este una dintre cele mai utilizate aplicaţii de pe telefon, atunci când ţii apăsat pe ecran în meniul de cameră, numele melodiei este afişat prin intermediul Shazam. De acolo există link-uri pentru a cumpăra melodia pe iTunes sau Google Play Music, sau de a asculta pe Spotify.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult