Studiu: tinerii pleacă de pe Facebook

05.11.2018
Studiu: tinerii pleacă de pe Facebook

Tinerii pleacă de pe Facebook. Acesta este rezultatul unui sondaj de opinie realizat în Statele Unite ale Americii. Se pare că în urma ultimelor scandaluri legate de intimitatea online şi furtul de date personale de pe reţeaua de socializarea a lui Mark Zuckerberg, mulţi dintre utilizatorii între 18 şi 29 de ani au ales să renunţe la acest serviciu permanent sau temporar.

Sondajul a fost realizat de Pew Research Center, o organizaţie independentă, pe un eşantion de 3.400 de utilizatori de Facebook din Statele Unite ale Americii. Conform rezultatelor, 44% dintre utilizatorii de Facebook intervievaţi, cu vârste între 18 şi 29 de ani au şters aplicaţia Facebook de pe telefoanele lor în ultimul an. Ştergerea aplicaţiei nu este tocmai echivalentă cu părăsirea reţelei, întrucât conturile pot rămâne active, însă duce garantat la scăderea timpului de utilizare şi implicit la venituri mai mici, întrucât sunt afişate mai puţine reclame în News Feed.

În total însă, pe eşantionul selectat, doar 26% dintre utilizatori au şters aplicaţia în ultimul an, în timp ce 42% dintre utilizatori au luat o pauză de cel puţin câteva săptămâni în aceeaşi perioadă. Totodată, mai mult de jumătate dintre utilizatori (54%) au modificat în ultima perioadă setările de intimitate ale contului.

Chestionarul făcea referire însă exclusiv la reţeaua de socializare Facebook, nu şi la celelalte platforme ale companiei precum Messenger, WhatsApp şi Instagram. Compania Facebook ar putea să nu fie afectată atunci când vine vorba despre venituri, întrucât utilizatorii ar fi putut să plece spre Instagram, de exemplu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult