Telegram, marele câștigător în urma problemelor Facebook: 70 de milioane de utilizatori noi

06.10.2021
Telegram, marele câștigător în urma problemelor Facebook: 70 de milioane de utilizatori noi

După oprirea bruscă a serviciilor Facebook de luni seară, care a dus la imposibilitatea de a accesa rețelele de socializare a companiei, Telegram pare să fie marele câștigător al acestei situații. Chiar dacă mulți dintre utilizatorii de Facebook și Instagram s-au dus pe Twitter pentru socializare și conversații, se pare că cei afectați de lipsa WhatsApp, au mers spre Telegram.

Telegram a „furat” 70 de milioane de utilizatori de la WhatsApp

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a dezvăluit că serviciul său de chat a avut parte de un număr record de înregistrări de conturi noi. Peste 70 de milioane de utilizatori s-au alăturat Telegram în perioada în care serviciile Facebook au fost oprite, iar Durov spune că este mândru de modul în care echipa sa a gestionat acest flux imens de înscrieri. Acesta spune că Telegram a funcționat fără probleme sau întreruperi pentru majoritatea utilizatorilor în ciuda traficului crescut.

Totuși, se pare că nu peste tot funcționalitatea a fost perfectă. În SUA, de exemplu, utilizatorii au înregistrat viteze mai mici în cadrul Telegram, în mare parte din cauza faptului că de acolo erau majoritatea noilor utilizatori înscriși, iar înscrierile aveau loc simultan.

Telegram are în prezent 500 de milioane de utilizatori activi lunar, cu un număr total de 1 miliard de descărcări de pe platformele de distribuție de mobil. Aceasta este a doua oară anul acesta când Telegram „fură” utilizatori de la WhatsApp, prima dată fiind la anunțul veștilor că Facebook ar urma să colecteze date de la utilizatorii serviciului de chat.

De asemenea, Signal, o altă aplicație de chat similară, a înregistrat „milioane” de utilizatori noi înscriși, însă nu a dezvăluit numărul exact.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult