Telegram nu mai este „gratuit pentru totdeauna”. Se pregătește de lansarea abonamentului Premium

28.05.2022
Telegram nu mai este „gratuit pentru totdeauna”. Se pregătește de lansarea abonamentului Premium

Telegram începe să renunțe la vechile strategii și la vechiul său motto, care spunea că „Telegram este gratuit pentru totdeauna. Fără reclame. Fără abonamente”. Asta pentru că acest mesaj, care te întâmpina la prima pornire a aplicației de mobil, nu mai este acum valabilă. Aplicația de mobil va primi în viitorul apropiat noi funcții, care vor di disponibile pe baza unui abonament lunar „Premium”, ceva ce contrazice promisiunea originală. Următorul update va înlocui acel mesaj cu unul nou, care subliniază noile avantaje ale versiunii gratuite de Telegram.

Următoarea versiune de Telegram renunță la promisiunea serviciilor gratuite

Se pare că „pentru totdeauna” are o limită în domeniul tehnologiei. Acesta ar fi trebuit probabil să fie formulat drept „până când nu mai este profitabil”. Nu este clar ce va oferi serviciul Telegram Premium, însă din primele „leak-uri” din versiuni de test, anumite sticker-e și reacții pe care le poți trimite în mesaje pot fi accesate doar de către abonați.

Noul mesaj pe care îl vezi la prima pornire a aplicației spune că „Telegram oferă stocare cloud gratuită și nelimitată pentru chat-uri și media.”, sugerând că nu va trebui să plătim prea curând pentru acces la arhiva de mesaje și fotografii sau clipuri video trimise prin acest serviciu. Desigur, s-a dovedit acum că „gratuit” și „nelimitat” sunt termeni variabili în acest domeniu, deci nu ne așteptăm ca lucrurile să rămână așa pentru totdeauna, ci doar pentru viitorul apropiat, până când costurile de menținere pentru servere nu vor mai fi profitabile.

Telegram s-a bucurat de o creștere foarte mare în 2021, în contextul scandalului WhatsApp. Facebook dorea să permită transferul de date între WhatsApp și Facebook, lucru care a deranjat utilizatorii. În consecință, unii dintre ei s-au mutat pe Telegram, în timp ce alții au făcut schimbarea la Signal, o soluție similară dar complet open source de mesagerie online criptată.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult