WhatsApp forțează utilizatorii să partajeze datele cu Facebook. Ce alternativă recomandă Elon Musk

08.01.2021
WhatsApp forțează utilizatorii să partajeze datele cu Facebook. Ce alternativă recomandă Elon Musk
Foto: Shutterstock

WhatsApp forțează utilizatorii să îi permită platformei Facebook accesul la datele lor pentru a putea continua să folosească aplicația.

În acest context, Elon Musk, șeful Tesla și proaspăt devenit cel mai bogat om din lume, recomandă o alternativă sigură.

Numărul persoanelor care au descărcat Signal a crescut accelerat după ce antreprenorul i-a îndemnat pe utilizatorii de Twitter să folosească aplicația de chat, ca alternativă la WhatsApp.

„Folosiți Signal”, a scris Musk.

La scurt timp după aceea, Signal a anunțat că la unele persoane codurile de verificare trimise prin SMS ajung cu întârziere din cauza numărului mare de persoane care încearcă să activeze serviciul.

Signal este aplicația de chat preferată și de Edward Snowden. Aplicația a fost lansată în 2018 de către Moxie Marlinspike și Brian Acton. Dezvoltarea acesteia este finanțată prin intermediul Signal Foundation, iar codul este open-source.

WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie din lume, cu aproximativ 2 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, potrivit Statista.

Sursa: PC Magazine

CITEȘTE ȘI:

WhatsApp nu va mai funcționa dacă nu accepți această condiție

Signal va renunța la numerele de telefon ca metodă de înregistrare

Signal permite ascunderea fețelor celor care apar în imaginile distribuite

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult