TikTok limitează accesul copiilor la 40 de minute pe zi în China

20.09.2021
TikTok limitează accesul copiilor la 40 de minute pe zi în China

Copiii din China încep să se confrunte cu din ce în ce mai multe restricții. După ce au fost anunțate limitările la doar câteva ore pe săptămână de jocuri video, aceștia nu vor mai putea folosi nici Douyin, versiunea din China a rețelei de socializare TikTok, decât pe perioade foarte limitate. Există o limită de timp și un interval orar strict în care aceștia pot accesa TikTok, anunță ByteDance, compania din spatele rețelei.

Noi restricții din China limitează copiii la sub o oră de TikTok pe zi

Începând de acum, utilizatorii de TikTok din China cu vârsta de sub 14 ani vor primi doar 40 de minute pe zi de acces în aplicația de social media. Aceste 40 de minute pot fi folosite în intervalul orar 6-22. În afara acestor ore, accesul la Douyin este complet interzis. Aceste restricții se aplică la utilizatorii logați în conturi Douyin cu vârsta sub 14 ani, care sunt verificați cu numele real.

Desigur, TikTok este una dintre puținele rețele care permit folosirea chiar și fără un cont, fluxul video For You fiind „la liber”. Totuși, în China, autoritățile încurajează părinții să treacă conturile copiilor de pe toate platformele prin procesul de autentificare cu numele real și să seteze „modul pentru copii” în toate aplicațiile care permit acest lucru.

Aceste noi reguli par însă să fie ceva mai puțin restrictive decât cele legate de jocuri video. De curând, noile legi din China permit utilizatorilor de sub 18 ani să acceseze jocuri video doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică sau în zile de sărbătoare, între orele 20 și 21. Practic, aceștia au doar o oră pe zi în weekend în care pot să se joace pe telefoanele mobile. Procesul de identificare implică utilizarea unui număr de telefon sau chiar identificare prin recunoaștere facială. Există metode pentru a trece peste aceste restricții, precum utilizarea conturilor unor adulți.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult