Trump se întoarce pe Facebook după doi ani de la suspendare

26.01.2023
Trump se întoarce pe Facebook după doi ani de la suspendare

Deblocat deja pe Twitter la ordinul lui Elon Musk, Donald Trump se va întoarce și pe platformele de socializare de la Meta. Fostul președinte SUA a fost blocat pe majoritatea rețelelor de socializare majore, în urma susținerii atacurilor asupra clădirii Capitoliului din Washington DC din ianuarie 2021. Deblocarea conturilor nu este însă surprinzătoare, având în vedere faptul că Facebook anunța la momentul respectiv că va analiza această situație după doi ani pentru a decide dacă îi va permite lui Trump să se întoarcă pe platformă.

Facebook și Instagram vor reactiva conturile lui Donald Trump

Conform unui anunț oficial din partea companiei Meta, scris de către nick Clegg, președintele diviziei de „afaceri globale”, în următoarele câteva săptămâni, conturile lui Donald Trump vor fi deblocate de pe platformele Facebook și Instagram. Acesta va putea să își continue activitatea pe rețelele de socializare, însă au fost implementate noi metode de siguranță pentru a împiedica ofensele repetate de genul celor care au dus la suspendare.

Unul dintre motivele pentru care Trump este deblocat este faptul că plănuiește să candideze din nou la președinția SUA. Astfel, publicul ar trebui să poată primi informații de la toate taberele care sunt implicate în cursa electorală, așa că blocarea celui mai mare opozant al lui Joe Biden, actualul președinte, ar crea probleme în procesul electoral.

Totuși, Trump trebuie să respecte regulamentul Facebook în continuare, iar având în vedere activitatea din trecut, care a dus la suspendare, conturile sale sunt mai sensibile la posibile penalizări în viitor. Pedepsele vor fi ștergerea conținutului neconform și suspendări între o lună și încă doi ani, în funcție de severitatea ofenselor.

Clegg spune și că este conștient de faptul că această decizie va fi cu siguranță criticată și că mulți oameni nu vor fi de acord, însă decizia a fost luată prin intermediul unei comisii care asigură buna funcționare a procesului de moderare a conținutului, care ia în calcul valorile companiei în astfel de decizii.

sursa: Meta

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult