Twitter a șters contul fostului lider KKK, David Duke

03.08.2020
Twitter a șters contul fostului lider KKK, David Duke

Compania Twitter a fost criticată în ultimele câteva săptămâni pentru că a luat în vizor președintele Americii, Donald Trump, însă alți utilizatori care fac lucruri mai grave sunt ignorați. Unul dintre aceștia ar fi David Duke, fostul lider al grupării rasiste Ku Klux Klan, care putea să își desfășoare nestingherit activitatea pe Twitter. Se pare însă că divizia care se ocupă de astfel de situații a ajuns într-un final și la contul lui Duke.

Twitter a reacționat cu întârziere în cazul lui David Duke

Urmăritorii lui David Duke, care avea contul pe Twitter @DrDavidDuke, au fost surprinși probabil când au încercat să îi acceseze pagina și au fost întâmpinați cu mesajul „Account Suspended”. Acest mesaj apare atât când un cont este închis temporar drept pedeapsă pentru nerespectarea regulamentului, cât și atunci când un cont este permanent blocat de pe platformă. În cazul lui David Duke, această decizie este permanentă și aparent irevocabilă.

„Contul pe care l-ați menționat a fost permanent suspendat pentru încălcări repetate ale regulamentului Twitter referitor la ură. Această acțiune este conform noului nostru regulament care face referire în special la link-uri dăunătoare” a fost răspunsul pe care Twitter l-a oferit către TechCrunch ca răspuns la întrebarea „ce s-a întâmplat cu contul lui David Duke?”.

Probabil că a durat atât de mult pentru ca acest cont să fie tras la răspundere pentru că Duke nu era extrem de popular pe Twitter. Cu 53.000 de urmăritori, este posibil ca ceea ce posta să nici nu fi fost luat în calcul de către sistemele automate ale Twitter, care monitorizează cel mai probabil conturi mari cu sute de mii sau milioane de urmăritori.

Această mișcare vine după ce Twitter a restricționat mai multe postări de-ale lui Donald Trump, care făceau referire la acte de violență sau chiar la fake news. De altfel, Trump a avut și un clip video dat jos de către deținătorii licenței, acesta publicând pe contul său un montaj realizat din material care nu îi aparținea. Duke era un susținător vocal al lui Donald Trump.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult