Twitter va implementa abonamentele Super Follow, un răspuns la Patreon și OnlyFans

07.06.2021
Twitter va implementa abonamentele Super Follow, un răspuns la Patreon și OnlyFans

După ce a lansat abonamentul Twitter Blue, care permite utilizatorilor să plătească 25 lei pe lună pentru acces la câteva funcții de personalizare a experienței, precum culorile profilului sau design-ul pictogramei din meniul telefonului, compania ia în calcul lansarea de abonamente pentru creatorii de conținut. Această funcție s-ar putea numi „Super Follow” și ar permite utilizatorilor cu mulți urmăritori să ceară bani de la urmăritori pentru acces exclusiv la o parte din conținutul pe care îl publică.

Twitter va permite creatorilor de conținut să perceapă abonament de la urmăritori

Funcția a fost descoperită de Jane Manchun Wong, care a găsit referințe la Super Follow în aplicația Twitter de mobil.

Ideea de Super Follow nu este tocmai originală. Alte platforme de social media au implementat astfel de funcții anterior, în special în domeniul video. Pe Twitch sau YouTube, creatorii de conținut cu mulți urmăritori pot cere un abonament lunar pentru acces la clipuri mai devreme decât restul comunității, sau pentru acces la anumite emoji-uri exclusive, sau chiar acces la alte funcții precum concursuri doar pentru abonați.

De altfel, alte platforme precum Patreon și OnlyFans sunt create special în jurul abonamentelor, utilizatorii plătind lunar pentru acces la conținut.

Practic, Twitter dorește să țină creatorii de conținut pe platforma sa, întrucât în trecut conturile multora de Twitter serveau drept o platformă de promovare pentru conturile de pe alte platforme. Această decizie s-ar putea dovedi a fi benefică pentru Twitter, întrucât compania va încasa un procent din abonamentele Super Follow de pe platforma sa, iar creatorii de conținut nu vor mai trebui să își împartă comunitățile de urmăritori pe mai multe platforme.

Singurele imagini cu Super Follows de pe Twitter dezvăluie modul în care va funcționa acest tip de abonament. Vei putea să te abonezi de pe profilul creatorului de conținut. Exemplul disponibil sugerează un preț de 5 dolari pe lună, însă este posibil ca fiecare creator de conținut să își poată seta o sumă. Acest abonament oferă acces la un badge de susținător al creatorului, acces la un newsletter exclusiv pentru abonați, acces la conținut exclusiv, discount-uri la produsele pe care creatorul le vinde și acces la „comunitate”. Aceasta din urmă ar putea fi o nouă secțiune pe profilurile de Twitter mai mari.

Pentru acces la Super Follow trebuie să ai deja o comunitate de urmăritori destul de mare

Atunci când apare un clip, o fotografie, sau postare disponibilă doar abonaților, aceasta va fi ascunsă pentru publicul care nu plătește. Dar abonații pot să vadă și să răspundă cu comentarii la aceste postări plătite.

Creatorii de conținut care vor dori să activeze această funcție vor trebui să aibă 18 ani împliniți și peste 10.000 de urmăritori, cu măcar 25 de postări în ultimele 30 de zile de la momentul înscrierii în programul Super Follow. Aceste conturi vor putea fi încadrate în anumite categorii precum „conținut pentru adulți” sau „reality TV”, iar creatorii de conținut trebuie să dezvăluie și alte platforme unde creatorii publică aceste materiale.

Momentan Twitter nu vorbește oficial despre aceste capabilități, însă, la fel ca Twitter Blue, care a fost dezvăluit online cu o săptămână înainte de lansare, ne așteptăm ca anunțul oficial să vină relativ repede.

via Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult