Un cont de TikTok îl pune pe Tom Cruise în ipostaze amuzante folosind tehnologia „deepfake”

01.03.2021
Un cont de TikTok îl pune pe Tom Cruise în ipostaze amuzante folosind tehnologia „deepfake”

Tehnologia deepfake este îngrijorătoare din multe puncte de vedere, în special în ultima perioadă, când calitatea materialelor video de acest gen a început să fie foarte greu de detectat. Un utilizator de TikTok încearcă însă să creeze conținut video amuzant pe platforma de socializare folosind această tehnologie și fața lui Tom Cruise. Rezultatele sunt impresionante, iar imitația vocii faimosului actor este destul de bună, însă este destul de ușor să îți dai seama că este vorba despre clipuri „false”.

Tehnologia deepfake este interzisă pe anumite platforme

Nu știm exact cine este în spatele acestui cont încă, însă acesta pare să fie un imitator foarte bun și chiar și-a făcut și o coafură similară cu actorul. Vocea este similară, iar expresiile faciale sunt aproape perfecte. Desigur, vorbim despre o imitație exagerată a lui Tom Cruise, fiind un soi de parodie a unor apariții ale acestuia în diverse interviuri, când trecea de la o stare la alta, fiind serios acum și peste câteva secunde izbucnind în râs.

În ciuda faptului că materialele video publicate pe acest cont sunt foarte bine realizate, pot fi identificate mici imperfecțiuni în tehnologia deepfake, care dă de gol faptul că nu apare adevăratul Tom Cruise în clipuri. Totuși, acestea sunt greu de identificat de către cei care nu știu după ce să se uite.

@deeptomcruise♬ original sound – Tom

Desigur, contul de TikTok nu încearcă să păcălească pe nimeni că ar fi vorba despre un cont oficial al lui Tom Cruise. Acesta se numește „@deeptomcrusie” și a atins deja peste 300.000 de urmăritori. Ironic, contul urmărește un singur cont la rândul său, contul oficial al lui Tom Cruise (@tomcruise), care nu are niciun clip video postat pe platformă.

S-ar putea însă ca acest cont să nu rămână online pentru prea mult timp. Termenele și condițiile de utilizare ale platformei TikTok specifică faptul că este interzisă asumarea unei identități ale altei persoane. De altfel, tehnologia deepfake este interzisă pe mai multe platforme, inclusiv pe Twitter și PornHub, unde clipuri de acest gen sunt șterse imediat.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult