Un model a protestat într-un mod inedit împotriva „cenzurii” de pe Facebook şi Instagram

Un model a protestat într-un mod inedit împotriva „cenzurii” de pe Facebook şi Instagram

Un model australian a publicat pe o reţea de socializare o imagine în care pare că îşi arde un sân cu bricheta. Ea a făcut acest lucru pentru a protesta împotriva „cenzurii” de pe Facebook şi Instagram, care nu le permit utilizatorilor să publice imagini care includ nuditate parţială.

Imogen Anthony  a susţinut începând cu 2012 campania „Free The Nipple”, care vrea ca nuditatea la femei să fie tratată pe reţelele de socializare în acelaşi fel ca la bărbaţi. 

Contul de Instagram al tinerei conţinute multe imagini senzuale, iar din cauza unora dintre acestea a fost avertizată de Instagram.

Deşi politicile privind nuditatea promovate de Facebook sau Instagram sunt justificate, deoarece platformele sunt folosite şi de copii de 13 ani, în unele cazuri cele două reţele de socializare au dat dovadă de exces de zel. De exemplu, Facebook a şters o imagine în care apărea celebra fotografie „Napalm Girl” (în care apare o fetiţă în pielea goală care fuge după un atac cu napalm în Vietnam), iar Instagram a dezactivat contul unei utilizatoare deoarece a publicat poza de mai jos, în care apare un tort. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult