Un operator din SUA blochează accesul la Facebook și Twitter. Acuză rețelele de cenzură

13.01.2021
Un operator din SUA blochează accesul la Facebook și Twitter. Acuză rețelele de cenzură

O companie telecom din SUA, YTW, care operează în zona rurală a statului Idaho, a decis să blocheze Facebook și Twitter, în urma „cenzurii” pe care aceste platforme au aplicat-o președintelui Americii, Donald Trump. Compania a trimis un e-mail către toți clienții prin care îi informa despre această decizie, care aparent a fost luată după ce „majoritatea utilizatorilor au cerut asta”.

Operatorul YourT1Wifi susține că nu este o „decizie politică”

Conform e-mail-ului, clienții au posibilitatea de a cere deblocarea acestor două rețele de socializare, însă pentru că peste două treimi dintre utilizatori au cerut blocarea lor, a fost luată decizia de a le bloca direct. Mai târziu, compania a decis să ofere doar blocarea la cerere, totuși. Iată e-mail-ul, publicat pe Twitter de o clientă a companiei telecom, Krista Yep:

„Dragă client,

Ne-a fost adus la cunoștință că Twitter și Facebook ne cenzurează clienții și informația publică.

Am primit multe apeluri în ultimele două zile de la clienți îngrijorați care nu doresc ca aceste site-uri să mai apară în fluxurile lor de internet și că nu doresc să fie accesate de copiii lor. Aceștia ar putea să facă asta pe cont propriu, dar unii nu au cunoștințele tehnice pentru și este complicat pentru noi să o facem pentru ei și ar fi costisitor să vizităm fiecare client în parte pentru a face asta.

Sunt prea mulți oameni care ne-au sunat pentru a putea rezolva problema pentru fiecare în parte, așa că vom bloca aceste două site-uri care s-ar putea ca de asemenea să cenzureze fie prin algoritmul lor sau prin alte metode.

Avem totuși o soluție pentru, dacă tu sau familia ta dacă doriți în continuare să accesați Facebook și Twitter, vă rugăm să ne anunțați și vă vom pune pe lista de utilizatori cu acces pentru a nu fi blocat să ajungeți pe aceste site-uri.

Compania noastră nu crede că un site sau o rețea de socializare are autoritatea de a cenzura ce vezi și ce publici și să îți ascundă informația, să te oprească să vezi ce publică prietenii și familia ta și dea aceea am luat această decizie pentru a bloca aceste site-uri de la acces din rețeaua noastră. Nu suntem de partea Democraților sau Republicanilor sau oricărei alte organizații politice, ci este o poziție morală pentru comunicare onestă și decentă.

YourT1WiFi nu este de acord cu violența de niciun fel și oricare client care va încuraja asta va fi eliminat. Citește politica acceptată pe site-ul nostru http://yourt1wifi.com.

De asemenea, nu suntem de acord cu ceea ce Google, Amazon, Twitter, Facebook și Apple au făcut în cazul rețelei Parler, încercând să îi forțeze să se supună. De fapt, se pare că ei încearcă să extermine concurența.

Ne cerem scuze pentru problemele create.

Această decizie va intra în vigoare de miercuri, 13 ianuarie 2021.

Așteptăm un apel sau un e-mail sau un mesaj text pentru a te adăuga pe listă, dacă dorești.

Mulțumim,

YourT1WiFi”

Practic, YTW „cenzurează” două site-uri pe care le acuză de cenzură, în timp ce își arată susținerea publică față de o altă rețea concurentă, care are momentan probleme din cauza conținutului problematic pe care nu dorește să îl modereze.

via Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult