Reels, clona de TikTok, ajunge și pe Facebook în aplicația de mobil

30.09.2021
Reels, clona de TikTok, ajunge și pe Facebook în aplicația de mobil

Facebook a lansat oficial funcționalitatea Reels și în aplicația de mobil a rețelei sale de socializare. Momentan, funcția este disponibilă în SUA în cadrul variantelor de iOS și Android ale aplicației, însă urmează să fie lansată și în restul lumii în viitorul apropiat. Momentan, funcționalitatea nu este complet integrată și cu Instagram, însă există deja teste care implică recomandarea clipurilor video din feed-ul Reels și pe Facebook.

Facebook a lansat Reels și pe rețeaua sa principală

Reels este răspunsul Facebook la TikTok. Practic, întreaga funcționalitate a rețelei de socializare chineze a fost copiată și integrată anterior în rețeaua Instagram. Acum, Facebook adoptă o strategie similară cu cea pe care a avut-o în raport cu Stories, pe care le-a oferit mai întâi pe Instagram și apoi a extins-o la toate rețelele sale.

facebook reels instagram

Reels pe Facebook vor putea fi publicate atât pe news feed-ul standard, cât și în grupuri, iar utilizatorii vor putea reacționa la clipuri cu like-uri sau comentarii. De asemenea, clipurile pot fi distribuite pe profilurile personale sau în grupuri. Desigur, vor exista și reclame în cadrul feed-ului de Reels, unde companiile își vor putea publica propriile clipuri în acest format.

Utilizatorii de Instagram primesc acum un mesaj care le cere acordul de a le promova clipurile de acest gen și în Facebook Reels, unind practic această funcționalitate între cele două rețele, așa cum poți publica inclusiv Story-uri pe ambele rețele simultan.

Modul de creație pentru Reels de pe Facebook include aceleași capabilități precum Instagram: muzică, filtre AR, stick-ere și tot felul de unelte care să te ajute să editezi și să înregistrezi rapid clipuri scurte. Fiind vorba despre Facebook, există și diverse setări de intimitate. Utilizatorii majori, cu vârsta peste 18 ani publică automat clipurile publice, dar pot fi restricționate și la liste anume, sau doar la prieteni, asemeni oricărei postări standard de Facebook.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult