WhatsApp a început testarea pentru transferul istoricului de pe Android pe iOS

21.01.2022
WhatsApp a început testarea pentru transferul istoricului de pe Android pe iOS

Printre funcțiile pe care utilizatorii de WhatsApp le cer cel mai des se regăsește capabilitatea de a transfera backup-urile de pe o platformă pe alta. Recent, WhatsApp a permis utilizatorilor de dispozitive Galaxy Z Flip și Fold să copieze arhiva de pe un iPhone, iar apoi a extins această capabilitate pe toate dispozitivele cu Android. Până în acest moment însă, transferul de pe Android pe iOS nu a fost încă oferit. Se pare că nu va trebui să mai așteptăm mult pentru aceste capabilități.

WhatsApp va permite în curând mutarea chat-ului de pe telefoane Android pe iPhone

În prezent, dacă dorești să treci de la un iPhone pe un telefon cu Android, sau invers, este necesară utilizarea unor aplicații contra cost, precum Dr. Fone de la Wondershare. Aplicația permite transferul prin intermediul unui PC al întregului istoric de pe WhatsApp, însă procesul este complicat și este costisitor, fiind necesară plata a 40-50 de dolari americani pentru transferul a cinci conturi de pe o platformă pe alta.

În curând însă, aplicația WhatsApp va include această capabilitate nativ. La fel cum poți acum face transferul de pe un iPhone către un telefon Galaxy, vei putea să conectezi cele două telefoane prin cablu și să faci transferul în sens invers, de pe Android pe un iPhone.

whatsapp ios android

WABetaInfo a publicat screenshot-uri din versiunea 22.2.74 beta de WhatsApp pentru iPhone, în care putem vedea cât de simplu va fi procesul oficial. Practic, atunci când îți instalezi WhatsApp pe iPhone, vei putea să optezi pentru importul de pe un dispozitiv cu Android. Apoi, cele două telefoane vor fi conectate, fie prin cablu, fie prin wireless (nu este tocmai clar), iar telefoanele vor face transferul automat, fără un PC sau alt software.

Probabil că va trebui să mai așteptăm câteva luni până când aceste capabilități vor fi în sfârșit integrate în versiunea finală a aplicației, însă este important că WhatsApp a făcut pașii necesari pentru a ajunge în faza de testare a capabilității.

sursa: WABetaInfo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult