WhatsApp are acum interfaţă cu „dark mode” pe iOS şi Android

04.03.2020
WhatsApp are acum interfaţă cu „dark mode” pe iOS şi Android

După multe luni de testare, Facebook a lansat în sfârşit update-ul pentru aplicaţia de mobil WhatsApp care adaugă un mult aşteptat „Dark Mode”. Aplicaţia actualizată este disponibilă în acest moment pe Google Play Store şi pe App Store-ul celor de la Apple şi poate fi descărcată chiar acum, fără restricţii. De altfel, cei care au actualizările automate activate s-ar putea să aibă deja această versiune şi să poată activa noua funcţie imediat.

Noua versiune de WhatsApp nu adaugă multe alte noutăţi în afară de o interfaţă întunecată. Utilizatorii de dispozitive echipate cu sisteme de operare Android 10 şi iOS 13 vor beneficia de dark mode la nivelul sistemului de operare. Astfel, dacă telefonul este deja setat pe dark mode din Android sau iOS, aplicaţia va trece automat la interfaţa cu fundal negru fără a necesita intervenţie din partea utilizatorilor.

Cei care au Android 9 sau o versiune mai veche de iOS vor avea în schimb opţiunea de a modifica culoarea interfeţei din meniul de setări al aplicaţiei.

Şi totuşi de ce a durat atât de mult pentru a implementa o interfaţă cu fundal negru, când multe alte aplicaţii au implementat acest lucru mult mai repede? Iată răspunsul oficial:

„Lizibilitate: când alegem culorile, am dorit să limităm oboseala pe care o aplică asupra ochilor şi folosim culor care sunt mai apropiate de cele implicite din sistemele de operare de pe iPhone şi Android.

Ierarhia Informaţiei: am dorit să ajutăm utilizatorii să îşi concentreze atenţia pe fiecare ecran. Am făcut asta folosind culori şi alte elemente de design pentru a ne asigura că informaţia cea mai importantă iese în evidenţă.”

Odată cu acest update, utilizatorii de smartphone-uri cu ecrane OLED vor avea şi mai mult de câştigat. Pe lângă o interfaţă mai odihnitoare, noua interfaţă WhatsApp ar putea ajuta şi la economisirea energiei acumulatorului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult