WhatsApp Beta primește suport pentru utilizarea pe mai multe dispozitive simultan

15.11.2022
WhatsApp Beta primește suport pentru utilizarea pe mai multe dispozitive simultan

Posibilitatea de a folosi WhatsApp pe mai multe dispozitive simultan, fără a muta cartela SIM, este probabil cea mai cerută funcție a utilizatorilor, iar aceasta a fost promisă în urmă cu mai mult timp. Cei care testează versiuni beta de WhatsApp tocmai au primit însă această capabilitate în noua versiune 2.22.24.18 a aplicației, urmând ca în viitorul apropiat să ajungă și în versiunea finală.

În următoarele câteva luni, noua funcție WhatsApp ar trebui să fie lansată în varianta „stabilă” a aplicației

WhatsApp poate astfel fi folosit pe maximum patru dispozitive simultan, de la smartphone-uri la tablete, în timp ce cartela SIM rămâne într-un singur dispozitiv, cel principal. În meniul de setări apare posibilitatea de a conecta alte dispozitive (Link Device), iar acelea pot fi înscrise pe cont prin scanarea unui cod QR pe dispozitivul sursă. Acest mod de conectare este similar cu cel pe care l-am văzut și pe varianta web și în aplicația de pe desktop.

Istoricul de conversații va fi sincronizat între toate aceste dispozitive, în timp ce conversațiile vor rămâne în continuare criptate la ambele capete. Totuși, în varianta de testare, dispozitivele secundare nu au acces încă la toate funcțiile WhatsApp.

whatsapp beta

De exemplu, nu poți trimite pin de locație live, și nici nu poți să îți gestionezi listele. Nici sticker-ele nu pot fi folosite în această variantă beta. Totuși, acestea vor fi disponibile mai târziu, când implementarea lor este finalizată.

După adăugarea capabilității de a folosi WhatsApp pe mai multe dispozitive (limita rămâne de patru simultan), nu mai rămâne decât o singură dorință pe lista utilizatorilor vechi: o aplicație nativă pentru iPad. Utilizatorii de tablete Apple sunt nevoiți să folosească WhatsApp în browser, asemeni utilizatorilor desktop. Această metodă nu folosește însă sistemul de notificări push de pe iOS și încă are probleme cu anumite funcții, precum trimiterea de fișiere și afișarea corectă a unor meniuri.

sursa: Android Central

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult