WhatsApp nu va mai oferi stocare nelimitată în Google Drive

31.01.2022
WhatsApp nu va mai oferi stocare nelimitată în Google Drive
foto: Profimedia

WhatsApp suferă o serie de schimbări în ultima perioadă. De la posibilitatea de a transfera istoricul de pe iOS pe Android (și în curând și în sens invers), la posibilitatea de a folosi contul pe dispozitive multiple, compania Meta pare că încearcă să ofere utilizatorilor ceea ce au cerut de-a lungul timpului. Aceste modificări nu sunt însă întotdeauna în folosul utilizatorilor, însă. WABetaInfo a descoperit de curând dovezi în codul aplicației de Android care sugerează că în curând, utilizatorii de Android nu vor mai beneficia de backup-uri nelimitate pe Google Drive.

O versiune nouă de WhatsApp sugerează că vei fi limitat de spațiul din Google Drive pentru backup-uri

Spre diferență de iOS, unde backup-ul de pe iCloud din WhatsApp este contorizat la spațiul total pe care îl ai pe serverele Apple, pe Android, WhatsApp face backup în Google Drive, dar fără să îți ocupe spațiu. La fel ca în cazul fotografiilor din Google Photos din trecut, Google oferea practic spațiu nelimitat pentru stocarea chat-urilor, fotografiilor și altor elemente trimise prin WhatsApp.

Se pare că Google începe să reducă din serviciile pe care le oferă nelimitat și gratuit, iar stocarea de backup-uri din Google Drive este pe cale să se contorizeze în viitorul apropiat. Există acum mențiuni în codul WhatsApp pentru notificări de genul „Google Drive nu mai are spațiu” și vei putea să alegi care fișiere primite prin WhatsApp să fie incluse sau excluse din backup.

Nu este clar când va debuta această nouă limitare în versiunea finală, însă de obicei astfel de funcții apar în versiuni de teste cu câteva luni bune înainte de lansarea oficială. Cel mai probabil însă, 2022 va fi ultimul an cu stocare nelimitată de backup-uri pentru WhatsApp pe Android, aducând astfel aplicația la paritate cu cea pentru iPhone.

sursa: WABetaInfo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult