WhatsApp permite acum transferul oficial al contului de pe Android pe iOS

14.06.2022
WhatsApp permite acum transferul oficial al contului de pe Android pe iOS

Mark Zuckerberg a anunțat pe contul său de Facebook că începând de astăzi, utilizatorii de WhatsApp pot să își transfere conturile în mod oficial de pe un dispozitiv cu Android pe unul cu iOS. Acest lucru este deja disponibil în sens invers, adică de pe iPhone pe Android, de câteva luni deja. Funcția a debutat anul trecut pe telefoane de la Samsung și a fost apoi extinsă și către alte dispozitive cu Android în urmă cu doar câteva luni.

WhatsApp putea fi transferat până acum doar de pe iOS pe Android

În ciuda faptului că funcția a fost anunțată astăzi, nu toți utilizatorii vor avea acces la ea în același timp. WhatsApp oferă acces la noi funcții în valuri către utilizatori, deci s-ar putea să dureze până la o săptămână să găsiți funcția de transfer pe dispozitivul propriu.

Pentru a putea porni transferul de pe un dispozitiv cu Android pe un iPhone, este necesară versiunea 2.22.7.74 a aplicației WhatsApp, iar pe iPhone este necesară minimum versiunea 2.22.10.70. Apoi, transferul se face prin aplicația Move to iOS de la Apple, care trebuie instalată pe telefonul cu Android. Ambele telefoane trebuie să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi. Și să ruleze minimum iOS 15.5 pentru iPhone și Android 5 pentru telefonul sursă. De asemenea, iPhone-ul trebuie să fie nou sau resetat la setările din fabrică pentru a permite acest proces.

Transferul se face folosind aplicația Move to iOS, unde poți alege WhatsApp din meniul Transfer Data. Telefonul cu Android va fi delogat de pe WhatsApp odată ce totul este gata. Următorul pas este autentificarea cu același număr de telefon pe iPhone și finalizarea transferului de date.

Procesul nu este unul simplu, însă este cel oficial oferit de WhatsApp. Anterior, diverse companii ofereau soluții software contra cost pentru transferul istoricului de pe un sistem de operare pe celălalt. Această metodă este complet gratuită și sigură. Totuși, alternativele nu necesită resetarea telefonului, deci va exista în continuare o piață pentru acele metode.

sursa: IndiaToday

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult