Whatsapp Status este cea mai nouă funcţie de tip Snapchat integrată într-un serviciu Facebook

08.11.2016
Whatsapp Status este cea mai nouă funcţie de tip Snapchat integrată într-un serviciu Facebook

Facebook duce o campanie de integrare a unor funcţii similare cu cele de pe Snapchat în toate serviciile sale în ultimul an, pornind cu Instagram, continuând cu Facebook şi mai recent cu Messenger. Whatsapp este la rând, funcţii de publicare a unor fotografii cu valabilitate limitată fiind deja testate în versiunea „public beta” a aplicaţiei pentru Android şi iOS.

Noua funcţie poartă numele de „Status” şi apare ca un tab separat între Chats şi Calls. Aceasta oferă posibilitatea de a realiza o fotografie sau un clip video şi de a le edita cu text, pictograme emoji şi desene. Accesul la aceste actualizări poate fi limitat la anumite contacte din lista de prieteni, iar după 24 de ore imaginea dispare putând fi înlocuită cu una nouă. Deşi poartă numele de Status, noua funcţionalitate nu înlocuieşte vechiul mesaj status, deci nu vor fi diferenţe majore în experienţa Whatsapp de până acum.

Odată trimis noul Status, acesta nu mai poate fi şters şi nici nu poate fi modificată perioada de valabilitate a conţinutului. Acesta apare pentru doar 24 de ore şi este şters automat, fără a fi necesară permisiunea utilizatorului. Whatsapp Status vine după Instagram Stories, o clonă a funcţiei Stories de pe Snapchat, Messenger Day, care este integrat în Facebook Messenger şi noua Facebook Camera integrată într-o versiune de test a aplicaţiei principale pentru reţeaua de socializare.

Se pare că Facebook şi-a dorit astfel de funcţii foarte mult, încercând în urmă cu câţiva ani să cumpere Snapchat şi anul acesta să cumpere aplicaţia Snow, o altă clonă de Snapchat, foarte populară în Asia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video