WhatsApp va crește limita de transferuri de fișiere de 20 de ori

28.03.2022
WhatsApp va crește limita de transferuri de fișiere de 20 de ori
Foto: pixabay.com

WhatsApp este unul dintre cele mai utilizate servicii la nivel mondial, fiind folosit atât pentru mesaje text, apeluri audio și video, videoconferințe sau chiar transfer de fișiere. Cei care se bazau pe WhatsApp pentru a trimite diverse documente, s-au legat probabil de limita de 100 MB a serviciului, însă utilizatorii care testează versiunea beta a serviciului raportează că această limită urmează să fie crescută de 20 de ori.

WhatsApp va permite transferuri de până la 2 GB

Utilizatorii de WhatsApp vor putea în curând să trimită fișiere de dimensiuni de până la 2 GB prin intermediul chat-urilor de pe platformă. Momentan, noua capabilitate este disponibilă unui număr foarte restrâns de utilizatori. Doar câțiva utilizatori din Argentina, care folosesc versiunile 2.22.8.5, 2.22.8.6 și 2.22.8.7 pe Android și iOS pot folosi noile capabilități care elimină vechea limită de 100 MB per transfer.

Este interesant însă că diverse platforme încă folosesc astfel de limite, extrem de scăzute. 100 MB ar putea fi de ajuns pentru transferul unor documente, sau fotografii, sau nu de ajuns pentru o arhivă de fotografii sau multiple documente complexe. În 2 GB poți trimite chiar și conținut video de calitate înaltă, fără a mai apela la alte servicii alternative dedicate, precum WeTransfer, de exemplu.

În condițiile în care WhatsApp va permite acum transferuri de 2 GB, servicii precum Gmail sau Facebook Messenger, care încă sunt limitate la 25 MB par să vină din altă eră, mai ales acum, când smartphone-urile pot realiza fotografii de zeci sau sute MB, în formate cu rezoluție de până la 108 megapixeli sau RAW.

De asemenea, pentru filmări pe telefon, avem acum formate avansate precum 4K la framerate-uri înalte de 60 sau 120 cadre pe secundă, 8K la 30 de cadre pe secundă sau chiar filmări în format ProRes, pe iPhone-uri. Toate acestea încep să ocupe din ce în ce mai mult spațiu de stocare, iar transferul lor de la un utilizator la altul fără o scădere a rezoluției devine din ce în ce mai complicat.

sursa: WABetaInfo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult