Acer va instala software Microsoft pe dispozitivele sale cu Android

11.02.2016
Acer va instala software Microsoft pe dispozitivele sale cu Android

Microsoft a dezvăluit că Acer este cel mai nou partener al său din spaţiul mobil. Toate smartphone-urile şi tabletele de la Acer vor veni cu software Microsoft pre-instalat, compania taiwaneză fiind acum în rândul altor concurenţi precum Samsung, Sony şi LG. Această mişcare pare să fie continuarea planului Microsoft de a investi mai multe resurse în Android, fără să înceapă să dezvolte propriul hardware pentru platforma Google.

Tabletele şi telefoanele de la Acer vor veni cu software Microsoft din sutia Office, precum Word, Excel şi PowerPoint, cât şi cu alte aplicaţii de productivitate precum OneDrive, Outlook şi Skype. Acestea vor putea fi actualizate prin intermediul PlayStore, însă uşurează efortul utilizatorilor de a le descărca manual. Desigur, acesta este un avantaj numai dacă într-adevăr foloseşti toate aplicaţiile în cauză. Cei care nu sunt familiarizaţi cu aplicaţiile Microsoft şi preferă alternative de la alte companii probabil că nu vor fi fericiţi de ceea ce poate fi numit „bloatware de la Microsoft”.

Este important de menţionat că aceste aplicaţii vor fi pre-instalate pe lângă toate aplicaţiile pe care Acer le oferă deja şi alături de toate aplicaţiile Google, care sunt obligatorii pe toate dispozitivele cu suport pentru Play Store. Având în vedere că Acer nu dezvoltă smartphone-uri cu hardware foarte puternic, probabil că nu este o idee foarte bună să le umple cu software încă din fabrică.

Conform Microsoft, această înţelegere va fi benefică pentru ambele companii, deşi nu este clar ce câştigă Acer. Microsoft va putea atrage utilizatori noi către serviciile sale, însă clienţii Acer ar putea descărca aceste aplicaţii manual, în cazul în care au nevoie de ele. Probabil vom afla mai multe detalii despre acest parteneriat pe la jumătatea lui 2016, când vor fi lansate primele dispozitive Acer cu software Microsoft din fabrică.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult