Actualizare cu ultimul patch distribuit de Microsoft, PC-urile cu sistem Windows 7 nu mai pot fi oprite folosind opţiunea shutdown

10.02.2020
Actualizare cu ultimul patch distribuit de Microsoft, PC-urile cu sistem Windows 7 nu mai pot fi oprite folosind opţiunea shutdown

Nu doar platforma Windows 10 este torpilată cu patch-uri care repară într-o parte şi strică în alta, utilizatorii Windows 7 având dificultăţi similare cu actualizările finale distribuite de Microsoft în vederea opririi suportului tehnic, la jumătatea lunii ianuarie.

Prima problemă a fost dispariţia suspectă a wallpaper-ului Windows, înlocuit cu un fundal complet negru ce părea mai degrabă o aluzie discretă la adresa utilizatorilor, cum că folosesc un OS declarat „mort”. Urmând valului de critici primite, Microsoft a revenit cu un nou set de pach-uri care să remedieze bug-ul anterior. Numai că acestea au introdus un altul şi mai deranjant, făcând imposibilă oprirea sau repornirea PC-urilor folosind opţiunea shutdown/restart.

Practic, pe sistemele Windows 7 afectate încercarea de a folosi opţiunea shut down sau reboot este întâmpinată cu mesajul de eroare „nu aveţi permisiunea de a opri acest computer”.

Deocamdată, remediul neoficial găsit de utilizatori constă în accesarea utilitarului Group Policy Editor  folosind linia de comandă pentru a adăuga manual permisiunile necesare. Operaţiunea nu este însă la îndemâna celor neiniţiaţi şi oricum, nevoia de a face asemenea tweak-uri doar pentru a putea opri PC-ul arată greşeli flagrante din partea Microsoft.

Un alt posibil remediu constă în dezactivarea anumitor servicii de actualizare Adobe, dar nu este sigur dacă software-ul Adobe este de vină.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a confirmat că problema este „investigată în mod activ”, dar fără a dat mai multe informaţii privind disponibilitatea unui remediu.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult