Actualizarea iOS 7.1 este iminentă şi va fi lansată în următoarele şase zile, afirmă zvonurile

05.03.2014
Actualizarea iOS 7.1 este iminentă şi va fi lansată în următoarele şase zile, afirmă zvonurile

Apple a lansat cea de-a şaptea versiune a platformei sale pentru terminale mobile în luna septembrie a anului trecut, iar schimbarea radicală prin care a trecut iOS a adus o multitudine de îmbunătăţiri şi un mediu grafic proaspăt, dar şi o sumedenie de probleme şi porţiuni nefinisate. Aşteptarea lungă a primei actualizări majore se pare că se apropie de final, Apple pregătindu-se să lanseze iOS 7.1 în zilele care urmează.

Zvonul a fost pus în circulaţie de John Gruber, un blogger nord-american faimos ale cărui predicţii anterioare au fost corecte în ciuda  zvonurilor aparent mai credibile care-l contraziceau, cum ar fi de pildă absenţa camerelor foto de pe primul iPad sau rezoluţia XGA a primului iPad Mini.

Gruber afirmă că Apple va lansa o aplicaţie dedicată evenimentelor live iTunes Festival care vor avea loc în cadrul conferinţei SXSW şi că aceasta va necesita instalarea versiunii 7.1 a platformei iOS. Deoarece SXSW va începe pe data de 11 martie, compania are la dispoziţie un interval de timp foarte scurt pentru lansarea acestei actualizări, ceea ce înseamnă că utilizatorii terminalelor Apple ar putea primi mesajul care-i înştiinţează că au la dispoziţie o versiune nouă de software începând chiar cu această seară.

Deoarece iOS 7 a avut suficient de multe probleme din cauza schimbărilor radicale prin care a trecut, am sperat că Apple va adopta un regim mai rapid de dezvoltare, aşa cum a fost cazul versiunii majore 4. Compania a preferat în schimb o perioadă beta extrem de lungă care s-a întins din noiembrie până acum, versiunea 7.1 urmând să aducă, după cum am remarcat în cele versiuni de test lansate până acum, nu doar îmbunătăţiri ale unor module deja existente, ci să repare şi problemele performanţelor scăzute ale terminalelor mai vechi sau stabilitatea uneori precară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News