Actualizat la ultima versiune, browserul Firefox introduce un bug care face imposibil download-ul de fişiere pe anumite dispozitive

08.10.2019
Actualizat la ultima versiune, browserul Firefox introduce un bug care face imposibil download-ul de fişiere pe anumite dispozitive

O parte dintre utilizatorii Firefox acuză probleme după actualizarea la ultima versiune a aplicaţiei, manifestate prin imposibilitatea de a mai face download de fişiere.

Manifestată sporadic, problema apare în urma actualizării la versiunea Firefox 69.0.2, afectând PC-urile cu sistem Windows 10 configurate folosind opţiunea pentru control parental, sau autentificate într-un cont Microsoft folosind opţiunea family group.

Aparent, setarea din Windows 10 menită să restricţioneze accesul copiilor la anumite tipuri de conţinut şi funcţii ale sistemului de operare este gestionată incorect de browserul Firefox.

Pe sistemele afectate, orice încercare pentru descărcarea de fişiere eşuează imediat cu un mesaj de eroare, lăsând în urmă un fişier fără conţinut.

Potrivit investigaţiilor desfăşurate de Mozilla, setarea Windows 10 menită să împiedice copii din a descărca fişiere provenite din internet este activată accidental. Testat deja cu versiunea Firefox Nightly build, remediul va fi inclus în următoarea versiune oficială a aplicaţiei. Între timp, cei care se lovesc de această problemă pot încerca să dezinstaleze Firefox şi să aplice ultima versiune stabilă, Firefox 69.0.1, lăsând debifată în meniul Settings opţiunea pentru instalare automată a actualizărilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult