Adobe Flash primește ultimul update înainte de închiderea completă

10.12.2020
Adobe Flash primește ultimul update înainte de închiderea completă

Adobe a lansat ultima actualizare software pentru Flash, cel puțin în afara Chinei. În timp ce suportul oficial pentru această extensie web se termină la sfârșitul anului și conținutul de acest gen va dispărea complet de pe internet la începutul anului viitor, odată cu actualizările din partea Microsoft și Mozilla pentru browser-ele lor, Flash va rămâne disponibil în China, întrucât acolo există o versiune specială care încă este sub suport software.

Adobe oferă un ultim update de software pentru Flash Player

Reprezentanții Adobe au menționat pe site-ul oficial că Flash Player 32 și AIR 32 sunt ultimele versiuni ale softare-ului care vor fi lansate. Compania renunță de la data de 31 decembrie la suportul software pentru Flash, iar conținutul va fi blocat complet începând cu data de 12 ianuarie. Compania recomandă dezinstalarea imediată a sofware-ului după acea dată pentru a asigura securitatea sistemelor pe care rulează în prezent.

Totuși, Adobe nu putea să lanseze o ultimă versiune fără să laude puțin acest software pentru inovațiile pe care le-a adus la începuturi:

„Vrem să mulțumim tuturor clienților și dezvoltatorilor care au folosit și au creat conținut uimitor pentru Flash Player în ultimele două decenii. Suntem mândri că Flash a avut un rol crucial în evoluția conținutului web, oferind animații, interactivitate, sunete și materiale video. Suntem nerăbdători să ajutăm în crearea unei noi ere de experiențe digitale”.

Chiar dacă din 2017 a fost anunțată „moartea” Adobe Flash, compania a continuat să actualizeze software-ul, regulat, în ciuda faptului că majoritatea browser-elor îl blochează implicit de pe paginile care încă mai folosesc astfel de elemente. Compania a lansat actualizări pentru Flash în fiecare lună din 2020, acestea fiind în general actualizări de rutină, cu cele mai noi certificate de securitate.

Chiar dacă suportul oficial pentru Adobe Flash va dispărea în doar câteva săptămâni, cu siguranță nu este ultima dată când vom auzi acest nume. Există proiecte independente care doresc să emuleze tehnologia de la Adobe, care vor permite rularea locală a aplicațiilor și jocurilor Flash care ar putea dispărea pentru totdeauna.

sursa: Adobe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult