Adobe Photoshop CC şi Creative Cloud primesc suport pentru tiparul 3D

Adobe Photoshop CC şi Creative Cloud primesc suport pentru tiparul 3D

Tiparul tridimensional încă nu este o tehnologie accesibilă oricărui utilizatorul, însă interesul crescut din ultimii ani a dus la apariţia unor modele noi şi din ce în ce mai ieftine de imprimante. Luând în considerare această tendinţă, Adobe a anunţat astăzi lansarea unei actualizări pentru celebrul editor de imagini Photoshop care aduce şi opţiuni pentru tipărirea modelelor 3D.

Actualizarea este disponibilă pentru utilizatorii Photoshop CC sau a întregii suite Creative Cloud, ambele produse fiind disponibile sub forma unui abonament lunar începând cu vara anului trecut. Rutinele software modeste din Photoshop care permiteau crearea modelelor 3D sunt însoţite acum de opţiuni pentru importul obiectelor OBJ, STL, 3DS, Collada sau KMZ şi unelte pentru modificarea şi optimizarea acestora.

Photoshop CC permite ajustarea suprafeţelor poligonale a modelului, verifică integritatea modelului 3D pentru a elimina erorile de desen care ar face imposibil tiparul şi chiar ţine cont de forma acestuia pentru a elimina răsturnările accidentale în timpul procesului de tipărire. Aplicaţia oferă compatibilitate nativă cu imprimantele de la MakerBot si oferă integrare cu serviciul online de tipar 3D de la Shapeways. Compatibilitatea cu alte imprimante, cum ar fi cele fabricate de 3D Systems, va fi introdusă într-o actualizare viitoare.

Pe lângă suportul pentru tiparul 3D, actualizarea Adobe pentru Creative Cloud a adus şi alte funcţii noi. Photoshop beneficiază acum de Perspective Warp, un instrument pentru corecţia perspectivei imaginilor 2D, Illustrator a primit un Pencil Tool complet refăcut şi opţiuni mai bune de ajustare a segmentelor vectoriale, iar inDesign a primit îmbunătăţiri pentru creaţia cărţilor electronice interactive în format EPUB.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News