Andorid 14 nu va oferi suport pentru scurtături personalizate pe Lock Screen

26.05.2023
Andorid 14 nu va oferi suport pentru scurtături personalizate pe Lock Screen

Google a lucrat la îmbunătățirea opțiunilor de personalizare Lock Screen încă de la începutul acestui an, demonstrând cu ocazia conferinței Google I/O 2023 inclusiv posibilitatea de a modifica selecția de scurtături Lock Screen.

Între timp, noi dezvăluiri arată cu opțiunile de personalizare nu vor fi chiar atât de permisive, utilizatorii putând alege doar dintr-o selecție predefinită de scurtături disponibile pentru meniul Lock Screen. Astfel, deși vei putea schimba comenzile rapide afișate pe ecranul de blocare Android 14, nu vei avea posibilitatea să definești comenzi personalizate pentru o aplicație anume.

Mult mai restrictivă decât a lăsat Google să se înțeleagă din anunțul preliminar, selecția va număra doar 8 opțiuni: scaner de coduri QR, lanternă, cameră video, notetaking, mute, wallet, cameră foto, do not disturb și device controls.

Pentru comparație, Android 13 ofertă din partea stânga-jos a meniului Lock Screen acces rapid la opțiunile Home Controls, iar la colțul din dreapta avem Google Wallet. Scurtăturile pot fi activate printr-o apăsare prelungă, evitând declanșările nedorite cu ecranul pornit în modul blocat.

Probabil, eliminat pe criterii de securitate, suportul pentru scurtături Lock Screen personalizate este deja prezent pe telefoanele semnate de branduri reputabile, precum Samsung și Xiaomi. Alternativ, funcționalitatea poate fi obținută și instalând un Launcher personalizat din magazinul Google Play, însă asta presupune renunțarea la experiența Pixel, așa cum este intenționată de Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult