Android 12 va putea seta automat modul „vibrații”, în funcție de momentul zilei

19.02.2021
Android 12 va putea seta automat modul „vibrații”, în funcție de momentul zilei

Android 12 introduce setarea ”Automatic” pentru nivelul audio, bifarea acestei opțiuni permițând telefonului să comute automat în modul „vibrații”, în anumite momente ale zilei sau situații care au apărut și în trecut.

Descoperită de membrii forumului XDA Developers, setarea încă nu este funcțională în prima versiune Android 12 Developer Preview 1. În cele din urmă, noua opțiune ar trebui să permită telefonului cu sistem Android să stabilească automat dacă un mesaj de notificare va fi redat folosind un profil de sunet, sau altul.

Automatic sound Android 12

Astfel, unele mesaje de notificare ar putea fi anunțate folosind exclusiv vibrații, vibrații + sunet, sau sunet la o intensitate mai ridicată, dacă scenariul de utilizare anticipat de telefon este unul favorabil. În orice caz, planul este de a scuti utilizatorii Android de bifarea obsesivă a modului vibrații, în anumite momente ale zilei sau locații care impun un nivel de discreție sporit.

Noua opțiune ar trebui să completeze setările silențioase și implicite deja disponibile sub Android 11. Spre exemplu, dacă folosești o alunecare pe oricare mesaj de notificare Android 11, acestea sunt cele două opțiuni pe care le vei vedea. Prima va dezactiva complet sunetul pentru notificări sau va utiliza vibrația. A doua opțiune va corespunde profilului de sunet pe care l-ai ales la nivel de sistem. Ce-a de-a treia opțiune, automată, ar trebui să detecteze dacă notificarea ar trebui redată cu sunet sau doar vibrații.

Cert este că noua opțiune ”Automat” este bifată ca setare implicit pe dispozitivele actualizate la versiunea Android 12 Developer Preview 1, fapt ce vine să confirme planurile Google pentru automatizarea setărilor Android. Mai multe detalii vom afla cu ocazia reviziilor viitoare de Android 12, respectiv, la momentul lansării oficiale al noului OS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult