Android 12 vine cu opțiuni avansate pentru personalizarea interfeței

28.01.2021
Android 12 vine cu opțiuni avansate pentru personalizarea interfeței

Android 12 aduce mai multă culoare în interfața și aplicațiile de mobil, permițând alegerea unor combinații de culori/accent de culoare, selectabile per aplicație.

Luând o lecție de la platforma Windows 10, Google introduce pentru versiunea Android 12 opțiuni avansate de personalizare prin aplicarea temelor de interfață.

În prezent, comutarea între temele Dark și Light reprezintă singura modalitate de a obține un aspect vizual radical diferit pentru interfața Android, paleta de culori și aspectul general rămânând unul unitar. Dezvoltatorii de aplicații care doresc să ofere o experiență vizuală diferită trebuie să modifice practic de la zero interfața acestora, neavând la dispoziție un sistem avansat pentru personalizarea interfeței Android. Doar pe telefoanele din seria Pixel, Google oferă modalități pentru personalizarea culorilor de interfață, însă modificările se răsfrâng doar asupra meniului rapid, activat cu o alunecare în jos pe ecranul principal.

Android 12

Începând cu versiunea Android 12, Google introduce suport pentru teme de interfață, constând în alegerea unei culori primare și o nuanță accent, care să contrasteze cu nuanța primară în scop decorativ. Concret, culoarea primară este cea folosită ca fundal de interfață, iar ”accent” este aplicată elementelor grafice cum sunt butoanele.

O altă noutate pentru Android 12 este posibilitatea auto-selectării culorilor de interfață pe baza imaginii wallpaper setate pentru ecranul principal. Windows 10 oferă de ani buni această facilitate, permițând potrivirea interfeței cu „mesajul” transmis de imaginea setată ca wallpaper.

Deocamdată, schimbările pregătite sunt testate cu versiunea Android 12 Developer Preview, implementarea finală putând suferi unele modificări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult