Android 13 primește funcție de monitorizare a „sănătății” acumulatorului

13.09.2022
Android 13 primește funcție de monitorizare a „sănătății” acumulatorului

Disponibilă deja pe telefoane Samsung, funcția de monitorizare a „sănătății” acumulatorului este implementată oficial la nivelul platformei Android. Însă pentru început, doar pe telefoanele Pixel cu Android 13.

Google adaugă noua funcționalitate cu ajutorul așa numitelor QPR (Quarterly Platform Releases), patch-uri de firmware care îmbunătățesc sau extind funcționalitatea versiunilor oficiale de Android. Urmând etapei de testare beta, probabil că noua funcționalitate va fi activată la nivel global, și pentru restul utilizatorilor de telefoane cu Android 13.

Cert este că aceasta nu este chiar o noutate pentru ecosistemul Android, Samsung oferind de ceva timp o secțiune de unde posesorii de telefoane și tablete Samsung pot găsi o estimare battery health, arătând cât din capacitatea trecută pe etichetă mai este disponibilă efectiv și, eventual, dacă ar trebui să se gândească la o intervenție pentru înlocuirea preventivă a acestuia. Ajutând și posesorii de telefoane de  generație mai veche, Samsung oferă această funcționalitate și prin intermediul aplicației Samsung Members, distribuită prin magazinele Google Play Store și Galaxy Store.

Spre deosebire de funcția similară disponibilă utilizatorilor de telefoane și tablete cu iOS, funcția de diagnosticare a bateriei oferită pe telefoanele Samsung nu arată procentajul real de degradare al acumulatorului, sau capacitatea efectivă rămasă. Putem doar spera că Google va plusa la acest capitol, oferind informațiile detaliate așteptate de majoritatea utilizatorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult