Google limitează la 80% încărcarea bateriei pe telefoane Pixel, în anumite situații

15.07.2021
Google limitează la 80% încărcarea bateriei pe telefoane Pixel, în anumite situații

Google a introdus pe telefoanele Pixel o nouă funcție pentru protejarea bateriei, care oprește alimentarea la 80% nivel de încărcare, în anumite situații.

Funcția implementată la nivel de firmware nu este documentată și nici nu poate fi dezactivată prin debifarea vreunei opțiuni de configurare. Aparent, soluția pentru reluarea procesului de încărcare este extragerea și reconectarea cablului USB.

În apărarea Google, limitarea pe cât posibil a încărcării în zona pragului de 80% chiar este o măsură foarte bună pentru conservarea longevității acumulatorului, atât timp cât autonomia obținută este suficientă pentru a folosi telefonul mobil măcar până ziua următoare. Problemele apar atunci când încărcarea este limitată în mod automat fără informarea utilizatorului, sau a-i oferi acestuia posibilitatea de a beneficia de întreaga capacitate disponibilă.

Potrivit investigațiilor făcute de entuziaști ai forumului  XDA-Developers, în condiții de utilizare extremă cum ar fi atingerea unor temperaturi ridicate și/sau consum crescut de energie (ex, folosirea camerei foto în modul de filmare, jocuri de mobil), mesajul de notificare „Optimizing for battery health” va apărea pe ecranul telefonului. Astfel, pasionații jocurilor de Android își pot vedea de hobby-ul preferat fără ca telefonul rămas conectat la adaptorul AC să țină cu orele acumulatorul la încărcare 100% și temperaturi care forțează reziliența tehnologiei Li-ion.

Spre deosebire de funcția similară Battery Care, disponibilă pe telefoanele Sony Xperia, telefoanele Google Pixel 3 și Pixel 5 nu ”învață” tiparul de activitate al utilizatorului pentru comuta în mod inteligent între modul de încărcare limitată și cel complet. Potrivit Google, funcția de optimizare a încărcării acumulatorului are doar un rol temporar și se dezactivată în mod automat, de îndată ce criteriile de ”utilizare extremă” nu mai sunt întrunite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult