Android 13 va permite transferuri de fișiere între dispozitive cu o simplă atingere

16.01.2022
Android 13 va permite transferuri de fișiere între dispozitive cu o simplă atingere

Denumită tap-to-tranfer, noua funcționalitate rezervată pentru Android 13 vine să simplifice transferurile de fișiere, precum melodii și poze de pe camera foto, permițând stabilirea unei conexiuni prim simpla apropiere a dispozitivelor.

Cu nume de cod Tiramisu, Android 13 este încă departe de a intra măcar la stadiul de testare Beta, însă informațiile privind noutățile rezervate de Google au început deja să circule la bursa zvonurilor.

Una dintre îmbunătățiri vizează funcția de scanare a codurilor QR, telefoanele cu Android 13 venind cu opțiune Show QR Scanner accesibilă chiar din meniul Lock Screen. Spre exemplu, cu această opțiune vei putea scana coduri QR fără să mai pierzi timpul accesând aplicația pentru cameră foto sau chiar cu deblocarea ecranului. Pentru siguranță, informația obținută prin scanarea codului QR va putea fi folosită doar după deblocarea ecranului. Totodată, Android 13 pare să conțină și un fișier nou Quick Settings asociat cu funcția de scanare QR, sugerând că utilizatorii vor putea aplica setări rapide prin scanarea respectivelor coduri.

Android 13

Însă poate și mai folositoare este funcția tap-to-tranfer. Aparent, intenționată pentru conectarea telefonului mobil cu alte dispozitive, precum boxe inteligente, rame foto și chiar smart tv-uri, noua funcție ia forma unui buton în interfața Android care permite trimiterea directă de fișiere. Totul prin simpla apropiere a telefonului de dispozitivul vizat, fără a schimba date de autentificare sau parcurgerea unui ghid de conectare. Fișierele astfel recepționate vor putea fi redate imediat, sau păstrate în spațiul de memorie al dispozitivului respectiv.

Android 13

Google ar putea anunța începerea etapei de testare publică Android 13 spre jumătatea acestui an, anticipând o lansare oficială în perioada toamnei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult