Android 14 va permite auto-confirmarea codului PIN, scurtând timpul pentru deblocarea ecranului

10.03.2023
Android 14 va permite auto-confirmarea codului PIN, scurtând timpul pentru deblocarea ecranului

Google ia exemplul Apple, renunțând la folosirea tastei ”OK” pentru confirmarea codului PIN introdus pentru deblocarea ecranului Android 14. Funcția denumită “auto-confirm unlock” este preluată deja în interfața Samsung OneUI, acestea numărându-se printre puținele telefoane cu Android unde introducerea corectă a codului PIN este urmată de afișarea instantanee a ecranului principal.

Însă pe dispozitivele cu OneUI este chiar mai simplu decât pe iOS, Samsung solicitând folosirea unui cod PIN cu 4 cifre, cu 50% mai rapid de tastat decât codul de 6 cifre cerut pe dispozitivele Apple. Desigur, pe undeva există și un compromis la partea de securitate, dar din moment ce introducerea repetată a codului de 4 cifre este „penalizată” cu timpi de așteptare care cresc în mod progresiv, deblocarea telefonului prin ghicirea codului PIN rămâne o provocare aproape de netrecut.

În schimb, pe Android 14 vom avea aceeași cerință de 6 cifre pentru codul PIN, Google evitând astfel controversele vizând asigurarea unui nivel inferior de securitate. Probabil că și Samsung se va alinia noilor tendințe, în viitorul nu prea îndepărtat.

Fără „complicația” tastei OK, deblocarea folosind codul PIN ar putea deveni chiar mai rapidă decât autentificarea cu amprentă, mai ales pe acele telefoane echipate cu senzori low-cost foarte lenți, sau care dau „reteuri” frecvente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult