Android 14 și One UI 6 ar putea ajunge pe telefoanele Samsung în cel mult o lună

16.06.2023
Android 14 și One UI 6 ar putea ajunge pe telefoanele Samsung în cel mult o lună

„Tradiția” prin care Google asociază debutul celei mai noi versiuni de Android cu lansarea următoarei generații de telefoane Pixel ar putea să piardă elementul de exclusivitate, Samsung pregătind lansarea aproape simultană a One UI 6, bazat pe nucleul Android 14.

Samsung este acum una dintre primele companii care implementează pe dispozitivele sale cea mai recentă versiune de Android, în contrast puternic cu strategia „relaxată” în care producătorul sud-coreean își lăsa câteva luni pentru testarea și adaptarea numeroaselor elemente de software proprietar.

Între timp, nu mare lucru s-a schimbat în ce privește bagajul de aplicații și interfața One UI care modifică aproape fundamental experiența Android. Însă putem specula că inginerii software și-au îmbunătățit dramatic strategia de lucru și calitatea codului generat, reușind o sincronizare aproape perfectă cu programul de testare beta și lansarea Android 14.

De partea sa, Google a început programul de testare Android 14 beta mult mai devreme decât era anticipat, strategia permițând parcurgerea mai relaxată a etapelor care preced validarea codului final. Asta ar putea însemna că Android 14 va fi una dintre cele mai stabile si bine optimizate versiuni Android de până acum, la momentul lansării. Simultan, producătorii smartphone care dezvoltă propriile interpretări Android, cu interfață și aplicații personalizate, pot reduce la un nivel ceva mai rezonabil durata de așteptare pentru livrarea noilor versiuni firmware.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult