Android 14 va afișa încă o alertă pentru baterie scăzută

17.03.2023
Android 14 va afișa încă o alertă pentru baterie scăzută

Utilizatorii de Android știu deja despre avertizarea de 20%, respectiv, 10% nivel de încărcare a bateriei. Începând cu versiunea Android 14 vom avea și o alertă „disperată”, solicitând conectarea urgentă a dispozitivului de alimentare.

Pornind de la ideea că autonomia dispozitivelor cu Android a crescut suficient de mult în ultimii ani, încât utilizatorii au ajuns să se bazeze chiar și pe ultimele procente de baterie afișate, Google introduce o nouă alertă de notificare “Very low battery”. Implementată începând cu versiunea Android 14, aceasta va apărea doar atunci când nivelul de încărcare a bateriei scade la 2%, dând utilizatorilor o ultimă șansă să inițieze procesul de încărcare, înainte de oprirea forțată a dispozitivului.

Doar că, în funcție „optimizarea” făcută de producător, nivelul de 2% încărcare a bateriei se poate reflecta în mai puțin de 2 minute timp de funcționare, până la mai mult de o oră. Chiar mai mult, dacă telefonul este lăsat să funcționeze în modul stand-by.

Din păcate, Google nu pare să se grăbească cu implementarea altor funcții cerute de utilizatorii mai experimentați, cum ar fi opțiunea pentru oprirea încărcării la un nivel „sigur” pentru protejarea acumulatorului. Spre exemplu, Samsung permite deja plafonarea încărcării la 85%, mai mult decât dublând longevitatea acumulatorului pentru utilizatorii care folosesc telefonul în mod intensiv, dar au totuși posibilitatea să reîncarce frecvent bateria.

Până la anunțul oficial de lansare, utilizatorii entuziaști pot încerca versiunile de testare Android 14 doar cu dispozitive desemnate de Google: Pixel 4a (5G), Pixel 5, Pixel 5a 5G, Pixel 6 & 6 Pro, Pixel 6a și Pixel 7 & 7 Pro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult