Android 14 va permite ajustarea separată a volumului audio pentru ringtone și notificări

01.05.2023
Android 14 va permite ajustarea separată a volumului audio pentru ringtone și notificări

De mult timp solicitată de fanii Android, posibilitatea de controla separat volumul audio pentru ringtone și notificări va deveni realitate începând cu versiunea Android 14.

Postată pe Google Issue Tracker încă din luna decembrie 2021, solicitarea privind introducerea unor slidere de volum separate pentru ajustarea volumului la care sunt redate alertele de notificări vs ringtone-ul apare de acum cu marcajul ”rezolvat”. Informația a fost confirmată și printr-un comentariu lăsat de un angajat Google, precizând că ”funcționalitatea va fi integrată cu versiune viitoare de OS”.

Absent din versiunile Android 13 QPR3 Beta 3 sau Android 14 Beta 1.1, noul aranjament cu slidere de volum separate pentru notificări și ton de apel poate fi afișat în firmware-ul Android 14 DP2 prin bifarea unui parametru experimental. Însă acestea apar în interfața Android ca și reglaje inactive, codul executabil nefiind încă adăugat. Totuși, din interfața prezentată putem determina că activarea modului „vibrații” va funcționa ca și până acum, comutând pe ”mute” ambele slidere pentru volum. Vestea bună este că în modul normal de utilizare vom putea opri selectiv tonurile pentru notificări, păstrând activ doar tonul de apel.

Astfel, noua versiune a panoului cu setări pentru volum va permite evitarea situațiilor în care ai de ales între posibilitatea ratării unui apel important și deranjarea celor din jur cu alertele de notificare redate la volum mult prea mare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult