Android 14 va permite salvarea de perechi split-screen, cu aplicațiile pe care vrei să le folosești simultan

18.05.2023
Android 14 va permite salvarea de perechi split-screen, cu aplicațiile pe care vrei să le folosești simultan

Intenționată în primul rând pentru telefoane pliabile, noua funcționalitate Android 14 va înlesni utilizarea noului Pixel Phone cu două aplicații în același timp.

Disponibilă deja pe telefoanele Samsung și Microsoft, opțiunea pentru selectarea de aplicații pentru folosirea simultană în perechi split-screen va fi suportată nativ pe dispozitivele cu Android 14, începând cu seria Pixel.

Deși, și acum poți lansa două aplicații una lângă alta, sistemul de operare creând o pereche virtuală pentru acestea, funcționalitatea ține mai degrabă de suportul generic pentru multitasking și nu este chiar atât de ușor de folosit. Însă odată cu Android 14, utilizatorii vor putea crea direct pe Homescreen scurtături personalizate pentru aplicații, prin care vei putea relansa aceeași pereche de aplicații. Va fi reamintită inclusiv separarea aplicațiilor pe ecran, iar pe telefoanele pliabile delimitarea va ține cont de zona de pliere a ecranului.

Cu această îmbunătățire, utilizatorii nu vor mai trebui să refacă perechile de aplicații utilizate anterior, dacă acestea nu mai apar în lista de aplicații recente. În schimb, posibilitatea folosirii unei comenzi rapide de forma unei scurtături pe ecranul principal ar trebui să rezolve cu totul acest inconvenient, înlesnind utilizarea suportului multitasking pe tablete și dispozitive cu ecran pliabil.

Între timp, Samsung permite deja utilizatorilor să împerecheze până la 10 aplicații pentru a accelera experiența cu ferestre multiple. Cu toate acestea, implementarea Google deschide calea și altor producători OEM pentru accelerarea suportului multitasking, inclusiv tablete și telefoane low-cost.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult