Android 14 va permite schimburi de fișiere și text între aplicații, folosind comenzi drag-and-drop

19.05.2023
Android 14 va permite schimburi de fișiere și text între aplicații, folosind comenzi drag-and-drop

Google continuă seria îmbunătățirilor pentru multitasking, introducând pe dispozitivele cu Android 14 suport pentru comenzi comenzi drag-and-drop folosite în modul full-screen.

Curând, utilizatorii de Android vor putea folosi comenzi drag-and-drop pentru a trimite fișiere și textul selectat din aplicația activă către altă aplicație folosită recent. Îmbunătățirea rezervată pentru Android 14 va accelera astfel operațiunile de tip copy/paste, oferind utilizatorilor o comandă rapidă care permite îndeplinirea aceleiași sarcini dintr-o singură comandă aplicată pe interfața touch.

Modul de utilizare este asemănător versiunii pentru PC-uri dekstop, utilizatorii trebuind doar să țină apăsat peste fișierul sau textul dorit, apoi cu un al doilea deget să aplice o comandă swipe pentru a comuta la aplicația folosită anterior. Aceeași comandă swipe aplicată separat dinspre marginea ecranului  va permite comutarea instantanee la aplicația folosită anterior, fără a mai afișa lista cu aplicații recente.

Suportul pentru operațiuni drag-and-drop va fi disponibil atât pentru aplicații full-screen, cât și între aplicațiile redate alăturat, folosind modul split-view. Pentru cele din urmă, Android 14 adaugă și o funcție pentru salvarea aplicațiilor în perechi, folosind scurtături personalizate pe ecranul principal.

Pe lângă telefoane Pixel, noile comenzi drag-and-drop vor fi disponibile și pe dispozitivele Samsung actualizate la One UI 6.0 (bazată pe Android 14).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult