Android 4.4 este disponibil de azi pe terminalele Nexus Wi-Fi, modelele 3G/4G urmează la rând

Android 4.4 este disponibil de azi pe terminalele Nexus Wi-Fi, modelele 3G/4G urmează la rând

Google a lansat versiunea 4.4 a sistemului de operare Android acum două săptămâni, norocoşii posesori ai telefonului Nexus 5 bucurându-se deja de ea. Compania a promis atunci că şi ceilalţi posesori de terminale Nexus recente vor primi actualizarea în câteva zile şi, începând de astăzi, aceştia pot muşca şi ei o bucăţică de KitKat.

Conform anunţului făcut ieri seară de către Google, Android 4.4 este disponibil începând de astăzi pentru posesorii ambelor generaţii de tablete Nexus 7 (Wi-Fi) şi a tabletei Nexus 10 (Wi-Fi). Ca de obicei, produsele cu conectivitate 3G/4G vor întârzia puţin din cauza verificărilor şi aprobărilor suplimentare necesare, însă compania a promis că telefonul Nexus 4 şi tabletele cu modem de date vor fi actualizate şi ele în scurt timp. După cum era deja cunoscut, telefonul Galaxy Nexus nu va face saltul la Android 4.4 deşi noua versiune se laudă cu optimizări pentru platformele hardware cu putere mai redusă, motivele acestei decizii fiind doar o sursă de speculaţii.

Deşi toate terminalele Nexus compatibile vor rula în curând Android 4.4, doar noul Nexus 5 se va bucura pentru o perioadă de timp de Google Experience, noua interfaţă cu grafică refăcută şi integrare mai bună cu Google Search şi Google Now. Oficialii Google au afirmat că această interfaţă va fi oferită ulterior şi pentru alte terminale, însă nu au oferit mai multe detalii.

La fel ca în anii precedenţi, actualizarea va fi oferi treptat pentru a nu aglomera serverele companiei, ceea ce înseamnă că aceasta s-ar putea să apară pe terminalele utilizatorilor cu o întârziere de una sau două zile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News