Android 5.0 debuteaza la începutul lui noiembrie

23.10.2014
Android 5.0 debuteaza la începutul lui noiembrie

Android 5.0 Lollipop pentru dispozitivele Nexus ar putea fi lansat pe 3 noiembrie, conform Google. Informaţia vine pe calea unui mesaj trimis către dezvoltatorii de aplicaţii, care sunt încurajaţi să testeze şi să lanseze noi versiuni ale aplicaţiilor cu suport pentru noul sistem de operare la această dată, care conincide şi cu debutul pe piaţă al tabletei Nexus 9.

Deşi nu este o confirmare în adevăratul sens al cuvântului, iar această dată poate să facă referinţă doar la disponibilitatea primului dispozitiv cu Android 5.0 pe piaţă, nu ar fi atât de ieşit din comun să fie lansat şi un update pentru dispozitivele deja lansate. În niciun caz compania nu forţează pe nimeni să ofere suport sau actualizări, sugerând mai degrabă să testeze şi pe imagini de Android 5.0 înainte de lansarea update-urilor.

Această informaţie nu este obligatoriue nouă, întrucât data de 3 noiembrie era confirmată ca „data la care Android 5.0 este dispoinibil pentru consumatori” încă de la lansarea noului SDK. Curios este faptul că nu primim informaţii noi despre disponibilitatea sistemului de operare pe alte dispozitive Google, iniţial fiind dată o fereastră de lansare pentru luna octombrie.

În trecut, diverse dispozitive Nexus au primit update-urile la date diferite, ceea ce se poate întâmpla şi în acest caz. Chiar dacă pe 3 noiembrie se lansează Nexus 9 şi (probabil) un update pentru unul dintre dispozitive, nu toate vor primi Android 5.0 în aceeaşi zi. Având în vedere că vor fi nu mai puţin de 6 modele Nexus compatibile cu Lollipop (4, 5, 7-2012, 7-2013, 6 şi 9), este posibil ca aştepatarea pentru unii dintre posesorii acestora să se prelungească cu mult peste începutul lunii viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult