Android 5.0 introduce Smart Lock Screen – permite activarea ecranului doar în prezenţa proprietarului

21.10.2014
Android 5.0 introduce Smart Lock Screen - permite activarea ecranului doar în prezenţa proprietarului

Prezentă în ultima ediţie Developer Build pentru Android Lollipop, o nouă versiune a meniului Lock Screen permite configurarea telefonului mobil pentru a nu permite deblocarea ecranului decât în prezenţa proprietarului. Sistemul nu necesită folosirea unei parole pentru autentificare, comandă touch sau funcţia de recunoaştere facială.

Profitând de popularitatea în creştere a accesoriilor wireless destinate folosirii împreună cu telefonul mobil, Google a adăugat o nouă etapă pentru validarea procesului de autentificare la folosirea meniului Lock Screen. Pentru a folosi noua funcţie nu trebuie decât să asociem telefonul mobil cu un accesoriu wireless pe care obişnuim să îl păstrăm permanent la îndemână (ex. căştile bluetooth, dispozitivul smartwatch). Practic, la prima conectare a unui accesoriu wireless pe ecranul telefonului va fi afişat un mesaj în care suntem întrebaţi dacă acesta poate fi inclus în lista „trusted device„. Dacă răspundem afirmativ acestui mesaj vom putea configura meniul Lock Screen pentru a permite activarea ecranului doar atunci când accesoriul preferat este conectat la telefonul mobil. Astfel, dacă telefonul mobil este îndepărtat de proprietar încât niciunul dintre accesoriile adăugate în lista „trusted device” nu mai este detectat raza conexiunii bluetooth meniul de blocare a ecranului este activat automat.

Un sistem similar este disponibil deja pe telefoanele din seria Moto X, însă funcţionalitatea va fi disponibilă de acum pentru toate telefoanele mobile pe care rulează versiunea Lollipop a platformei Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult