Android 5.2, pe cale să fie livrat telefoanelor Nexus 5?

Android 5.2, pe cale să fie livrat telefoanelor Nexus 5?

Cu versiunea Android 5.1 lansată oficial în urmă cu doar câteva zile pentru dispozitivele incluse în programul Android One, saltul la versiunea Android 5.2 ar părea doar o promisiune pentru viitorul mai îndepărtat. Ei bine, nu chiar.

Potrivit bazei de date cu rezultate Geekbench, versiunea Android 5.2 este funcţională şi rulează deja pe cel puţin un telefon din seria Nexus 5, anunţarea sa oficială fiind astfel doar o chestiune de timp.

Desigur, este normal ca dispozitivele din seria Google Nexus să primească cu prioritate acces la ultimele actualizări pentru Android, însă saltul de la Android 5.1 direct la versiunea 5.2 pare un pic greu de crezut, din moment ce prin canalele AOSP (Android Open Source Project) actuala versiunea abia a ajuns la revizia 5.0.2. O posibilă explicaţie pentru un salt atât de mare ar fi includerea unor bug fix-uri sau alte funcţii cu importanţă suficient de mare, însă şansele pentru asta sunt destul de mici. Mai probabil, avem de-a face cu un ROM modificat pentru Android 5.1, care raportează eronat (probabil în mod intenţionat) numărul de versiune.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult